Alioli/ aioli (pasta de usturoi)

Cand am fost in Ibiza am descoperit aceasta crema pufoasa de usturoi aioli (alioli), care e servita in orice restaurant ca si gustare din partea casei, fiind servita cu painita crocanta si cu masline verzi. Desi asemanator cu mujdeiul nostru bucovinean, acesta este mult mai pufos.

Ingrediente:

- 2 catei de usturoi

- 100 ml lapte

- ulei

- sare

Nici nu va inchipuiti ce bunatate poate sa iasa din 2 catei de usturoi.

Ingrediente

Puneti usturoiul in bolul de la mixerul vertical, adaugati putina sare si mixati. Adaugati apoi laptele si mixati bine. Incepeti sa adaugati uleiul in momentul in care usturoiul s-a amestecat de tot cu laptele si faceti la fel ca la maioneza: mixati in continuare, tinand mixerul pe fundul bolului si adaugati incet uleiul. Veti simti incet incet cum laptele devine cremos. Abia cand incepe sa fie crema puteti sa ridicati mixerul in sus si in jos, adaugand uleiul in continuare. Cand déjà ridicati mixerul destul de greu, nu mai adaugati ulei. Mai mixati cca 1 minut, dupa care gustati. Completati cu sare, daca mai este nevoie.

Alioli (aioli) se poate servi la diferite feluri de mancare din carne sau cartofi, sau pur si simplu pe paine cu masline…sau cu verdeata, cum am facut si eu (am adaugat patrunjel si am mixat in continuare pana s-a omogenizat).

featured


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

8 Comentarii

  1. Foarte bun! Primul preparat cu un mixer vertical, a ieșit neașteptat de bine! Multțumesc!

    Post a Reply
    • Ma bucur ca ti-a placut! Noi il facem des pentru gratare si mereu e foarte apreciat.
      Te astept sa incerci si alte retete!

      Post a Reply
  2. A iesit moale, asa patesc si la maioneza. Nu stiu unde gresesc!

    Post a Reply
    • POate pentru ca ai pus uleiul prea repede si mult de-odata. Incearca sa pui in fir foarte subtire si sa tii mixerul nemiscat, pe fundul vasului. Poti eventual sa adaugi cate putin ulei, dar sa mixezi in continuare, fara sa misti mixerul pana incepe sa se intareasca. Abia apoi poti sa ridici in sus si in jos mixerul. Sper sa-ti iasa de data asta.
      P.S. Nici mie nu mi-a iesit prima data, asa ca relax! Iese pana la urma si apoi o sa-l faci foarte des, ca e nemaipomenit :)
      Pupici si spor!

      Post a Reply
    • Stim stim :D Si eu il fac in general pentru gratare :D E foarte apreciat :)
      Pupici si te astept sa incerci si alte retete!

      Post a Reply
  3. Eu am pus și o linguriță de muștar și este delicios cu vinete pane… mulțumim de reteta

    Post a Reply
    • Draga Nutza, ma bucur ca ti-a placut si ca ai dat curs imaginatiei. Putem sa folosim ce combinatii vrem, e nemaipomenit oricum. Te pup cu drag!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>