Aperitiv din branza

Rezumat
Denumire reteta
Aperitiv din branza
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

Desi nu erau pe lista mea de To Do pentru Paste, am avut ceva branza in plus, ceapa verde era la discretie, asa ca era pacat sa nu fac pasta asta buna de branza si sa “modelez” niste bilute foarte ochioase :)

Ingrediente:

- 300 grame branza de vaci

- 4-5 fire de ceapa verde

- 2-3 legaturi de patrunjel

- 1-2 linguri de smantana (depinde de cat de uda este branza de vaci)

- sare, piper alb

- stafide (optional)

- pentru ornat: mac, boia

Branza de vaci se piseaza bine cu furculita pentru a o sfarama cat mai tare. Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele. Patrunjelul se alege si el, se spala si se toaca marunt. Pentru inceput adaugati doar o lingura de smantana, amestecati bine (eu am folosit mana pentru a fi sigura ca eventualele bucati de branza care au mai ramas, vor fi depistate si anihilate :D ).

ingrediente

Daca mai e nevoie, mai adaugati o lingura de smantana. Sare si piper alb adaugati dupa gust.

compozitie-branza

Se ia o lingurita de compozitie, se pune o stafida in mijloc (optional, insa mie mi-a placut contrastul de gusturi: stafida dulce, branza cu ceapa si boiaua usor picanta de deasupra sau macul crocant) si faceti bilute cu ajutorul palmelor.

stafide

Le-am trecut pentru inceput prin boia (boia dulce si putina boia iute), apoi m-am gandit ca ae da bine si prin mac, asa ca atunci cand le treceam prin mac si a venit fratele meu la mine a crezut ca-s bomboane Raffaello :D

aperitiv-din-branza

Le puteti servi ca atare ca un aperitiv, sau puteti sa le folositi la decorarea altor aperitive. Bilute dragute de branza ce sunt tare gustoase si ochioase!

bilute-din-branza-de-vaci

Si o sectiune tare apetisanta :D

sectiune-pofticioasa

Si in combinatie cu alte aperitive:

platou


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>