Ardei umpluti

Rezumat
Denumire reteta
Ardei umpluti
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
3.5 Based on 7 Review(s)

E prima data cand fac ardei umpluti si nu pentru ca nu-mi plac ci pentru ca de obicei nu am atatea timp in bucatarie si apoi pentru ca toata vara mancam ardei umpluti prin oras (a se citi la mamele noastre). Si cum ardeii astia stateau frumos pe bar, grasuti, rosii in obrajori si tare zambareti, am zis sa-i fac pe plac lui Bogdan, caci tare mult ii plac.

Ingrediente:

- 10 ardei grasi

- 700 grame carne tocata amestec

- 8 linguri orez

- 3 cepe mari

- 2 morcovi

- boia

- patrunjel si marar

- sare si piper

- apa

- 2 foi de dafin

- rosii si bulion

- ulei

Spalati ardeii bine si apoi, cu ajutorul unui cutit crestati in jurul cotorului, apasati sa intre cotorul in interior si apoi cu grija il scoateti in afara. Scoateti toti samburii din interior iar cotorul il curatati si pe el de seminte.

Pregatiti umplutura astfel: cele 3 cepe le taiati cubulete si le lasati in tigaia incinsa cu putin ulei, sa se inmoaie, la foc mic. Amestecati din cand in cand. In momentul in care incepe sa luceasca adaugati morcovii rasi si lasati din nou sa se inmoaie. Spre sfarsit, adaugati si orezul, il amestecati, adaugati boia dulce si lasati cateva minute pe foc.

orez

Amestecati carnita cu legumele si orezul de pe foc, adaugati sare si piper, verdeata tocata si apa cat sa fie o compozitie moale (altfel, compozitia va fi tare la fiert). Lasati sa stea 5 minute, apoi dati gust din nou de sare si piper.

Intre timp puneti un vas cu apa la fiert.

Umpleti ardeii cu compozitia de carne, dar nu apasati, nu-i burdusiti… ca vor exploda cand se va umfla orezul.

ardei

Ii aranjati frumos in apa ce clocoteste cu 2 foi de dafin, adaugati peste ei 50-100 ml ulei. Unii vor fi mai incapatanati si se vor ridica, dar avem ac de cojocul lor :D Adaugati in zeama si cateva linguri de bulion si rosii daca aveti. Eu am adaugat cate o felie peste fiecare ardel in parte. Puneti o farfurie peste ei, sa-i tina in apa, capacul peste oala si lasati la foc mic, sa fiarba in voie… vreo 2 ore :)

ardei-la-fiert

Si asa aratau fierti, inca pe foc…

ardei-cu-rosii

Si asa in farfurie :) Ardei umpluti cu carne, noua ne place sa-i servim cu smantanica deasupra. Se fac mai repede decat sarmalele iar vara sunt numai buni de facut, mai ales daca-i avem si in gradina.

Voua va plac ardeii umpluti? Cum ii mai faceti?

ardei-umpluti

ardei-umpluti-si-capac-de-r

ardei-umpluti-cu-carne


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>