Aripioare dulci-picante

Azi am avut un chef nebun de aripioare, iar castigatoare au fost acestea dulci-picante, cu sos facut in casa:

Ingrediente:

- 1 kg aripioare (am folosit aripioare sectionate, fara varf)

- cateva rondele de ardei iute

- 2 catei de usturoi

- 1 bucatica ghimbir

- cateva boabe de piper

- 50 grame de unt

- sos dulce-acrisor (ori cumparat, ori facut rapid in casa dupa urmatoarea reteta)

Se curata bine aripioarele si se pun in sos dulce-acrisor la marinat.

Se lasa 2 ore la frigider. Intre timp se pregatesc cateii de usturoi, rondele de ardei iute si ghimbirul. Cateii si ghimbirul se taie in bucatele mici.

Untul se pune in tigaie la topit, iar cand este incins  se pun bucatelele de usturoi, ghimbir si ardei si bobitele de piper. Se lasa circa 1 minut, timp in care le amestecam. Se scot din tigaie si se lasa untul condimentat in care se vor pune aripioarele.

Se scot aripioarele din sosul dulce acrisor, se scurg atat cat se poate si le asezam frumos in tigaie. Sosul dulce acrisor nu-l turnati inca in tigaie! Eu le-am prajit in wok, la foc tare, amestecand continuu. Cand se rumesnesc aproape de tot, se adauga sosul dulce acrisor si se amesteca putin pana se mai ingroasa.

Le scoateti pe servetele de bucatarie, desi…e foarte posibil sa se lipeasca de hartie, asa ca mai bine le puneti direct in farfurie. Aveti grija sa fiti bine spalati pe degete… le veti folosi cu spor si incantare :)

Merg delicios cu mamaliga!

Spor la… lins degetele :D

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>