Batoane cu nuca si ciocolata

Rezumat
Denumire reteta
Batoane cu nuca si ciocolata
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 29 Review(s)

Cand am gasit reteta in caietul mamei, nu stiam cum trebuie sa iasa aceste batoane cu nuca si ciocolata. Nu stiu de ce, dar ma asteptam sa iasa ceva mai tare… gen baton. Cand am inceput sa o prepar si am vazut compozitia pufoasa, mi-am dat seama ca o sa iasa ceva pufos, dar in acelasi timp crunchy de la nuci si bucatile de ciocolata. Si se da mancata baton dupa baton, dupa baton…

Ingrediente batoane cu nuca si ciocolata:

- 130 grame unt

- 130 grame zahar

- 130 grame faina

- 130 grame ciocolata maruntita

- 180 grame nuca

- 3 oua

- un praf de sare

- 1 lingurita praf de copt

Scoateti untul si cele 3 oua, sa fie la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la temperatura medie, 160-170 de grade. Tapetati o tava de copt cu hartie sau ungeti cu unt/margarina si pudrati cu faina (23/35 cm). Nucile le pregatiti astfel: puneti toata cantitatea intr-o tava, la cuptor, la foc mic si lasati sa se coaca putin. Nu trebuie arse. Luati 80 de grame pe care le puteti marunti cu ajutorul sucitorului, in bucatele mai mici. Restul de nuci, le puteti lasa bucati mai mari. Eu am folosit ciocolata schogetten, pe care am taiat-o fasiute cu ajutorul unui cutit lat.

Incepeti prin a mixa untul pana capata aspect spumos, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.

Se cerne faina amestecata cu praful de copt.

galbenusuri

Se omogenizeaza si se adauga cele 80 de grame de nuci maruntite mai mici si ciocolata fasiute.

ciocolata

Bateti spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si amestecati impreuna cu restul compozitiei, prin miscari usoare, de jos in sus. Turnati compozitia in tava pregatita.

blat-nuci

Si puneti deasupra restul de nuca, taiata mai grosier.

nuci

Dati la cuptor la 160-170 de grade, pentru 20-25 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Lasati sa se raceasca de tot inainte de a taia.

Puteti sa o taiati sub forma de patratele sau sub forma de batoane.

Dupa cum ziceam si la inceput, aceste batoane cu nuca si ciocolata sunt pufoase, dar in acelasi timp crunchy, fiind pline de nuci prajite sau bucati de ciocolata. Copiii pur si simplu o sa le adore, la fel si iubitorii de nuci :)

Pont: :) Faceti batoane cu nuca, le impaturiti frumos in hartiute de cadouri pe le dati prietenilor. O sa fie mai mult decat incantati :)

batoane-cu-nuci

 

baton-cu-nuca

 

prajitura-cu-nuci-si-ciocol


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Multumesc pentru reteta. Am incercat si eu, a iesit asa cum trebuie, doar ca, nu am respectat reteta asa cum trebuia, mai am pus diferite seminte si bucatele de fructe confiate. Numai bune!

    Post a Reply
    • Asa e, iese bine cu orice :D Ma bucur ca ti-a placut! Iti multumesc de vizita si de comentariu. Te astept sa mai incerci si alte retetete :)

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>