Biscuiti americani (American cookies)

Rezumat
Denumire reteta
American Cookies
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 48 Review(s)

Or fi ei biscuiti americani, dar in scoala generala am mancat foarte multi… si simpli si cu ciocolata si cu cacao. Noroc de niste americani care si-au deschis ceva ferma in zona si aveau si lapte bun de tot si biscuitii acestia dupa care tanjeam mereu. Mai sunt si acum, dar parca nu sunt la fel de buni ca in copilarie, asa ca de ce nu, sa-i facem noi, nu? Bineinteles ca prima data i-am incercat pe cei cu bucatele de ciocolata :D si desi sunt buni de tot Boghy i-a gustat abia dupa ce s-au terminat Bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher. Le-a dat de gust si intr-o noapte i-a terminat pe toti! Si facusem si portie dubla :P

Ingrediente 40 bucati:

- 115 grame unt moale

- 200 grame zahar brun

- 2 linguri zahar

- 1 ou

- 220 grame faina

- 1/2 lingurita bicarbonat + 1/2 lingura otet sau zeama de lamaie pentru stins

- 1/2 lingurita praf de copt

- un praf de sare

- extract vanilie/ esenta/ zahar vanilat (dupa ce aveti la indemana)

- 200 grame bucatele de ciocolata

Se incinge cuptorul la temperatura mica – 140 de grade. Se pregateste tava de la aragaz cu hartie de copt.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul brun si extractul de vanilie/zaharul vanilat.

zahar-brun

Se adauga oul si se omogenizeaza bine. Treptat se adauga faina si se mixeaza, apoi se amesteca cu o spatula. Bicarbonatul se stinge in otet sau in zeama de lamaie si se adauga compozitiei, o data cu praful de copt si sarea.

faina

La final se adauga si bucatile de ciocolata.

ciocolata

Luati o cantitate de compozitie cat o nuca

compozitie-american-cookies

Si puteti sa o puneti direct asa in tava tapetata sau puteti sa o formati bilute. Nu prea conteaza pentru ca oricum vor avea aceeasi forma la final. Aveti grija sa lasati distanta intre ele pentru ca se vor intinde :D

bile-american-cookies

Lasati la cuptor (la 140 de grade) pentru 20 de minute, nu mai mult! Desi sunt inca moi cand ii scoateti din cuptor, o data ce se vor raci se vor intari. Asadar, sa ii lasati 5-10 minute pana sa ii luati din tava.

Daca vreti sa ramana crocanti puneti biscuitii intr-o cutie metalica sau un borcan inchis etans. Daca raman insa neacoperiti, se vor inmuia. Sunt buni in ambele feluri, depinde de preferintele fiecaruia :)

Am avut grija ca la fiecare tura sa iau cate un biscuite sa ma asigur ca-i bun! Si-s buni, pe cuvantul meu! Biscuitii americani merg perfect si la micul dejun, alaturi de o cana de lapte. Yummy!

American-cookies

Biscuiti-americani-cu-cioco

Biscuiti-american-cookies


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>