Biscuiti cu iaurt

Rezumat
Denumire reteta
Biscuiti cu iaurt
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 13 Review(s)

Pentru Craciun cel mai greu imi este sa ma hotarasc la ce dulciuri sa fac. Le-as face pe toate care le-am facut pana acum si mi-au placut mult, dar parca as incerca si altele… si uite asa imi pierd noptile gandindu-ma la dulciuri (si cum sa nu ma ingras :D ). Biscuiti cu iaurt si portocale am facut pentru ca fac parte din categoria dulciurilor uscate care pot fi preparati cu cateva zile bune inainte. In cutii ermetice rezista si vreo 2 saptamani. Pentru ca am ales sa pun coaja de portocala si nu esenta, au iesit foarte aromati si crocanti la exterior, iar in interior cu o textura usor chewy.

Ingrediente pentru 80 de biscuiti cu iaurt:

- 400 grame faina

- 1 plic praf de copt

- jumatate lingurita bicarbonat

- un praf de sare

- 225 grame unt

- 200 grame zahar

- 50 grame iaurt + iaurt pentru uns biscuitii

- 1 ou

- coaja de la o portocala

 

Se incinge cuptorul la temperatura medie de 170-180 de grade si se pregateste tava de copt.

Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt bol se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga coaja de la o portocala (spalata foarte bine) si oul.

compozitie-biscuiti

Dupa ce se omogenizeaza bine, se adauga treptat ingredientele uscate, amestecand bine de fiecare data. La final, se adauga iaurtul, in jur de 50 de grame (daca mai este necesar, mai adaugati) pana se face un aluat usor umed, dar nu apos. Compozitia este usor lipicioasa, dar puteti lucra cu faina (doar cate foarte putin, pentru a nu schimba textura finala a biscuitelui). Formati bile din aluat pe care le aplatizati usor, apoi, cu ajutorul unei pensule, le ungeti cu iaurt apoi presarati cu bombonele colorate. Lasati tava la cuptor pentru 9-10 minute, pana marginile incep sa devina aurii.

biscuiti

Cand scoateti tava cu biscuiti cu iaurt din cuptor, ii lasati 2 minute in tava apoi ii puneti la racit pe un grilaj. Ies o multime de banuti colorati care iti zambesc in fata.

Pot fi consumati ca atare sau la cafeaua/ceaiul/laptele de dimineata. Se fac usor si fara ingrediente scumpe. Si cel mai important, acesti biscuiti cu iaurt pot fi facuti cu cateva zile bune inainre de a fi consumati.

biscuiti-iaurt

Biscuiti-crocanti

biscuiti-cu-iaurt


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>