Biscuiti cu seminte

Rezumat
Denumire reteta
Biscuiti cu seminte
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 40 Review(s)

Cred ca e mai bine de 1 an de zile de cand mi-a cumparat Bogdan niste biscuiti cu seminte care mi-au ramas la suflet. El venea spre casa, eu aveam chef de rontait si nu aveam nimic la indemana. A venit cu niste biscuiti cu seminte, atat de buni, ca am savurat fiecare biscuite in parte, ca pe cea mai fina delicatesa. Si oricat de mult mi-au placut, nu i-am mai cumparat niciodata. Am decis sa-i fac in casa. Si de atunci fac destul de des acesti biscuiti satiosi si foarte sanatosi (sunt cu faina de ovaz, sunt fara zahar si contin multe fibre) si merg perfect si pentru noptile in care sotul mai cauta ceva dulce in bucatarie (si nu prea mai gaseste in ultimul timp :P ) dar si pentru mine, langa cafeluta de dimineata. I-am cam innebunit pe cei care i-au gustat si recunosc ca prima data i-am facut pentru Dudu si am ales varianta light: Don’t worry, there’s no sugar! :)

Partea buna e puteti pune ce fel de seminte doriti, in functie de ce aveti la indemana, chiar si fructe uscate. Iar daca la final ii mai treceti cu partea de jos prin ciocolata… deja e nebunie curata.

Ingrediente biscuiti cu seminte (aproximativ 25 de bucati):

- 250 grame faina de ovaz

- scortisoara

- un praf de sare

- 1/2 plic praf de copt

- 130-150 grame unt topit

- 200 grame de seminte (eu am folosit mix de seminte + alune)

- 100 grame miere

- seminte de susan pentru “pudrat”

Incingeti cuptorul la temperatura medie si pregatiti o tava de copt

Faina de ovaz cu scortisoara si praful de sare si praful de copt se pun intr-un castron peste care se toarna untul topit si racit la temperatura camerei. Puteti pune 130 de grame iar daca mai este necesar sa mai adaugati pana reusiti sa amestecati compozitia.

Faina-ovaz

Eu impart cantitatea in 25 de bilute pe care le turtesc apoi direct in mana pana le dau forma de cerc, cu un diametru de vreo 5 cm.

Ii asez in tava tapetata cu hartie de copt apoi incalzesc mierea (50 grame la inceput) si o amestec cu mixul de seminte (susan, seminte de in, de dovleac, de floarea soarelui). Pun semintele peste biscuiti si le intind cu ajutorul unei linguri/spatule. Deasupra pun alune si obligatoriu mai adaug seminte de susan (obligatoriu pentru mine pentru ca-mi plac tare mult).

Biscuiti-fara-zahar

Topesc restul de miere si o torn deasupra pentru a fi sigura ca semintele vor ramane la locul lor :) Se da tava la cuptor si se lasa pana se rumenesc.

Vor iesi 25 de minunatii de biscuiti cu seminte, foarte sanatosi (fara zahar, cu multe fibre). Pot fi serviti si la micul dejun, dar pot fi transformati si in biscuiti de sarbatoare daca trecem cu biscuitele prin ciocolata. Si uite asa niste biscuiti cumparati au fost transformati in bunatati facute in casa. Chiar va recomand sa-i faceti cu si pentru piticii vostri.

Biscuiti-cu-seminte

Biscuiti-fara-gluten

Si un zoom pentru pofticiosi :)

Gluten-free

Biscuiti-cu-seminte-fara-gluten

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>