Biscuiti Oreo de casa (Homemade Oreo)

Rezumat
Denumire reteta
Biscuiti Oreo de casa
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 64 Review(s)

Oare aveti si voi momente (zile, saptamani :P ) in care va doriti sa pregatiti ceva dulce dar intervin X variabile si totul se schimba? Ziceti-mi ca da, ca de nu… e grav, la mine! :P Ei bine, mi-am scos notitele cu acesti biscuiti oreo, fara sa glumesc acum, din vara… Si in ultimele saptamani am inceput chiar sa scot si untul la temperatura camerei, dar sa nu reusesc sa-i mai fac. Ei bine, ieri dimineata m-am trezit setata pe ei! Si de data asta am si reusit! I-am facut, i-am admirat si i-am pus rapid in cutia metalica sa nu ma tenteze si sa cad ispitei (de fapt pentru a se inmuia putin biscuiteii si pentru a se combina aromele/gusturile) :P Iar azi cand am deschis Cutia Pandorei…

Ingrediente biscuiti (cam 30 de biscuiti):

- 85 grame unt gras la temperatura camerei

- 100 grame zahar alb + 40 grame zahar brun (eu am folosit zahar Brun de Mauritius de la Margaritar)

- un praf de sare

- 115 grame faina

- 85 grame cacao (am folosit cacao neagra de la Dr. Oetker)

- un sfert lingurita praf de copt

- un sfert lingurita bicarbonat de sodiu

- jumatate lingurita ness

- 2 galbenusuri

- 1 lingurita esenta vanilie

 

Ingrediente crema:

- 60 grame unt la temperatura camerei

- 140 grame zahar pudra

- 1 lingurita esenta vanilie

Incingeti cuptorul la temperatura medie – 160 grade Celsius. Pregatiti tava in care veti coace biscuitii cu hartie de copt. Este bine ca toate ingredientele uscate sa fie cernute. Zic asta pentru ca mai fac cocoloase, se mai intaresc si asa mai departe. In plus, faptul ca le cerneti le face mai aerisite, se vor incorpora mai usor si rezultatul va fi unul pe masura.

Apoi trecem la treaba. Untul se mixeaza pana devine spuma si se adauga treptat zaharul alb, zaharul brun si nessul.

ingrediente-oreo

Se continua mixarea pana aproape se topeste zaharul. Apoi adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana se topeste zaharul de tot.

compozitie-oreo

Ulterior adaugam celelalte ingrediente uscate: faina si cacaua (cernute, da :P ) amestecate cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu (cernute si ele! :P ).

faina

Se amesteca pentru inceput cu grija, pentru a nu ridica pulberea de faina/cacao apoi se mixeaza usor. Se adauga si esenta de vanilie.

Va iesi un aluat destul de consistent pe care il vom framanta cu mana cateva minute pana devine maleabil (la inceput e destul de sfaramicios).

aluat-oreo

Se presara masa cu cacao si se intinde uniform, nici prea gros nici prea subtire, cam de jumatate de centimetru (nici mie nu-mi place partea asta :P ).  Pentru ca nu aveam forma atat de mica, i-am facut cu un paharel.

biscuiti-de-casa-oreo

Desprindeti banutii de cacao si-i asezati in tava tapetata. Daca aveti chef si timp va puteti juca cu ei, sa mai trasati linii, liniute, alte forme mai mici, sa-i zimtati pe margini…eu fiind prea bucuroasa ca i-am facut, nu am mai stat sa ma joc prea mult cu ei… doar pe o parte din ei, i-am “stantat” cu ceva varf de la o lingurita.

forme-oreo

Se lasa in cuptorul preincalzit pentru 10 minute si nu mai mult. Desi sunt inca fragezi (moi) cand ii scoateti din cuptor, in momentul in care se vor raci vor deveni crocanti.

oreo-de-la-cuptor

Cat stau astia mici si negri la racit, facem rapid si crema de unt. Unt care si el a fost lasat la temperatura camerei si zahar pudra care obligatoriu trebuie cernut si el! Asadar, batem untul pana face spume :P si adaugam zaharul pudra, mixam pana devine o crema fina (zaharul se topeste de tot) si devine putin pufoasa. La final se adauga si vanilia pentru putina aroma.

Pentru ca am vrut sa fiu sigura ca fiecare banut primeste cat de cat parte egala de crema (nu-mi place sa fac discriminare) i-am insirat frumos pe masa, 2 cate 2. Adica banutul si perechea lui. Unul a ramas fara pereche ca sa vezi… dar nu a fost bai, va imaginati care a fost soarta lui :P . Se pune pe fiecare banut cate jumate de lingurita de crema.

crema-oreo

Apoi se intinde uniform si se cupleaza cu perechea lui. Se apasa usor, ca sa ajunga numa’ bine si pe margini si daca e cazul se da cu degetelul de jur imprejur pentru a lua excesul de crema.

Se baga in Cutia Pandorei (adica o cutie metalica) si se lasa preferabil peste noapte, pentru ca biscuitii sa se inmoaie putin de la crema de unt. Azi dimineata cand am deschis cutia… imi zambeau frumos… parca ii auzeam “pick me! pick me!”

Biscuiti oreo (homemade) – sunt foarte buni, usor crocanti, usor moi, merg si simpli, merg si cu lapte. Eu zic ca este o alternativa buna in loc de Oreo din comert… Asa ca va invit sa incercati Oreo de casa si astept sa-mi ziceti cum v-au iesit!

Oreo-de-casa

biscuiti-oreo

biscuiti-oreo-de-casa

Pentru utilizarea albusurilor ramase aveti aici cateva idei :)

Reteta preluata din minunata Tara inventata a Dianei – multumesc!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

1 Comentariu

  1. Foarte fragede si sunt mult mai bune decat cele cumparate din magazin :)

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>