Bomboane Raffaello (Rafaelo)

Rezumat
Denumire reteta
Bomboane Raffaello
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
2.5 Based on 99 Review(s)

Dragilor, stiu ca a trecut o saptamana de cand nu am mai postat nimic, dar Craciunul acesta am jucat mai mult in deplasare, iar cand am fost pe acasa, monitorul facea probleme. Si inca face… am rezolvat cu unitatea si acum incepe monitorul. Asa se intampla de obicei :) Asa ca incep sa ma gandesc serios sa-mi iau laptop. Poate o fi un To Do pentru anul viitor :P Stiu ca am zis ca va postez Raffaello crocante, le-am facut, cum nu… insa nu m-au dat pe spate asa ca imediat am facut portie dubla de bomboane Raffaello cu care am crescut. Si bune au mai fost!!! Dar daca sunteti interesati, iata si reteta pentru cele crocante: 1 cutie lapte condensat (380 grame), 150 grame napolitane cu vanilie, nuca de cocos pana puteti sa faceti bilutele in mana si migdale, ca doar nah… asa-i reteta originala.

Nu pot sa zic ca nu au fost bune, insa celelalte simple sunt muuult mai pe placul nostru :)

Ingrediente aproximativ 40 de bucati:

- 200 grame lapte praf

- 200 grame zahar pudra

- 200 grame unt

- un praf de sare

- alune pentru mijlocul bombonicilor

- 100 grame nuca de cocos pentru ornat

Eu nici nu am stat pe ganduri si am facut portie dubla, ca doar stiu ca astea se termina prima data, stiu ce am acasa :D

Untul il lasati la temperatura camerei si cerneti laptele praf si zaharul pudra. Amestecati toate ingredientele, in afara de alune: untul cu zaharul si laptele praf si praful de sare, omogenizati bine si lasati 1 ora la frigider. Daca nu aveti timp de asteptat, mai puteti turna lapte praf pana reusiti sa formati bilutele. Apoi luati cate o lingurita de compozitie, puneti in mijloc o aluna si formati biluta in palme.

alune

Dati bine bombonica Raffaello prin nuca de cocos.

cocos

Si tineti la rece pana la servire.

Bomboane Raffaello pentru rasfat total. Pentru a va indulci sufletelele voastre sau ale prietenilor. Cu alune, stafide, struguri sau orice alte fructe preferati in interior.

Rafaelo-de-casa

Bomboane-Raffaello

Si gata! Noua ne plac mult de tot, e printre preferintele de dupa ciocolata :D

raffaello

Bomboane-Rafaelo

Rafaelo-bomboane


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

6 Comentarii

  1. Arata foarte bine. O sa incerc reteta inainte de Craciun, daca imi iese, atunci nu mai trebuie sa le cumpar din comert.

    Post a Reply
    • La reteta asta nu exista DACA :P Nu are ce sa nu iasa si sunt foarte bune! Le facem de mai bine de 10-15 ani la fiecare sarbatoare si inca nu ne-am saturat :D

      Post a Reply
  2. Am facut si eu doar ca la jumatate am pus visine din visinata!Sunt gustoase!!

    Post a Reply
    • Lory, si noi puneam visine, dar sunt ani buni de cand nu am mancat visine din visinata… ce dor mi-ai facut! Ma bucur ca va plac! Iti multumesc pentru comentariu!

      Post a Reply
  3. in compozitia bomboanelor nu se pune si nuca de cocos? eu asa le faceam

    Post a Reply
    • Laura draga, daca vrei pui, daca nu, nu :) Lipsa cocosului din compozitie nu afecteaza cu nimic, poate doar gustul. Noi asa ne-am obisnuit sa le facem, ca am zis ca oricum le trec prin cocos. Sunt bune oricum :D Te pup cu drag, si te mai astept pe blog.

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>