Bors cu ciolan afumat

Rezumat
Denumire reteta
Bors cu ciolan afumat
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 5 Review(s)

Meniul de Paste? Dupa pofta lui Bogdan bineinteles :D bors cu ciolan afumat, salata boef cu salata de sfecla rosie, friptura de curcan si de vita si aperitive. Am zis ca data viitoare fac eu meniul ca sa-l mai diversific putin, ca daca ar fi dupa el ar manca salata de boef non stop :D Dar pana una alta, sa revenim la borsul de ciolan afumat, care de fapt… a fost ciolan afumat dezosat, adica doar carnita (oare mai putem sa zicem in cazul asta ca e de ciolan? :D ) …dar fiind ultima zi de cumparaturi, ne-am conformat. Si iata ce a iesit:

Ingrediente:

- 2-3 morcovi

- 1 telina (mijlocie)

- 1 pastarnac

- 2 cepe

- 1 ciolan afumat (sau doar carnea de pe el :P ) al nostru a avut peste 1 kg

- 1-2 maini de fidea

- 2 foi de dafin

- bors (dupa gust)

- patrunjel (fara numar :P )

- piper boabe, sare

ciolan-afumat

Prima si prima data punem la fiert ciolanul (carnea) in apa rece, cu cepele intregi, piperul boabe si foile de dafin. Cand incepe sa se desprinda carnea (puteti sa gustati sa fie aproape fiarta) se scoate, se lasa putin la racorit si se taie bucatele (excesul de grasime l-am dat deoparte, ca sa se bucure si cateii de la tara, daca tot nu au prins ciolanul :P ).

afumatura

Tot atunci am scos si cepele. Intre timp, in zeama in care a fiert se adauga legumele pregatite: morcovii, telina si pastarnacul taiate cubulete mici.

Bucatile mari de telina si pastarnac pe care le vedeti erau pentru salata boef, le-am pus sa fiarba in ciorba cu afumatura ca sa fie mai gustoase :P

legume

Dupa ce ati taiat si carnita o adaugati inapoi in zeama. Adaugati sare si lasati sa fiarba la foc mic. Spre final adaugati fideluta (eu am rupt-o in bucatele mai mici) si lasati pana ce fierbe si aceasta.

fidea

Adaugati borsul (dupa gust) si mai lasati sa fiarba cateva minute. Dati gustul final. Dupa ce stingeti focul adaugati si ploaia de patrunjel tocat.

patrunjel

Merge de minune cu crutoane. Puteti adauga si smantana la servire, insa de data aceasta noi am preferat sa fie mai light.

ciorba-cu-ciolan-afumat

Desi este o ciorbita cu carnita de porc, nu a fost prea grasa pentru ca dupa cum ziceam, am lasat doar carnita, grasimea am scos-o, nu am adaugat smantana si am acrit-o cu putin bors. A avut gust de primavara, cu mult patrunjel verde.

Sa aveti pofta!

ciorba


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>