Cake Pops

Am vrut sa fac ceva bunut si rapid pentru o cina romantica… bine, aveam toata ziua la dispozitie dar nu avea chef decat sa lenevesc :P Si cum poti sa faci cel mai usor niste cake pops cand nu ai nimic la indemana? Nimic adica, nici o bucata de cozonac, niciun chec… niciun chef sa faci chef proaspat si sa-l rupi bucatele :D Pai nu aplicam atunci metodele noastre rapide? Chec rapid la microunde!

 

Ingrediente cake pops:

- 1 chec (sau orice altceva aveti la indemana, o prajitura ceva, un chec etc)

- 1 lingura nutella (finetti sau ciocolata topita)

- esenta de rom sau de migdale

- ciocolata cu lapte/ alba

- ornamente

- betisoare

Daca tot era asa urgenta, mi-am dat seama ca nu am pe ce sa pun bombonelele… asa ca am recurs la scobitori :D Speram eu sa le pun intr-u paharel si sa stea frumos cu bombitele frumoase la vedere.. Dar nu a fost chiar asa!

Facem rapid checul la microunde. Il lasam sa se raceasca bine, apoi il rupeti bucatele mici, adaugati o lingura de nutella si esenta dupa gust. Se framanta bine pana devine pasta. Se da la frigider sa se intareasca putin, apoi se fac bilute egale. Se pune cu atentie cate o scobitoare in fiecare biluta si se da din nou la frigider. Eu am incercat sa le prind “bini di tat” cu ciocolata.

Se prepara glazura – pur si simplu am topit ciocolata pe baie de aburi si am bagat fiecare bucata de cake pops in ciocolata, apoi… am infipt scobitoarea intr-un mar. Mi s-a parut totusi ca e prea groasa si am adaugat 1 lingura de ulei. Atentie! Daca folositi ciocolata alba aveti grija la baia de abur/microunde pentru ca se poate taia foarte usor! Am ales sa le fac cu ciocolata alba, iar pe unele dintre ele am pus ornamente, iar pe celelalte am trasat dungi cu ciocolata cu lapte. Ciocolata topita am pus-o… intr-o punguta, am taiat varful foarte putin si am trasat liniile de pe cake pops. Le-am trimis rapid la congelator sa fiu sigura ca se intareste ciocolata in timp util. Nu am lasat decat cateva zeci de minute, apoi le-am mutat in frigider.

Le-am dat din nou la frigider, insa seara cand sa pregatesc cina mi-am dat seama ca scobitorile sunt prea scurte ca sa le pun in paharel, asa ca au ramas infipte in mere :D Dar nu a mai contat, ca oricum au facut impresie buna!

Ciocolata de deasupra s-a facut ca o crusta, iar interiorul moale si cu gust de rom… Hmmm… delicios!

Asadar, cand vreti sa impresionati si nu aveti mult timp la dispozitie, iata ideea potrivita!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. imi place ca esti si comica :) ))

    Post a Reply
    • Raluca, inveselim si noi lumea… gatesc cu placere si sper ca asta se simte si se vede…si se citeste :P
      pupici!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>