Cannelloni cu…carne

Rezumat
Denumire reteta
Cannelloni cu...carne
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 5 Review(s)

M-am hotarat in cele din urma sa folosesc si eu cutia de cannelloni din dulap, ca ocupa spatiul de ceva vreme :P Asa ca am purces la treaba! Nu mi-a parut rau… pozele poate va conving :D

Ingrediente:

- 1 kg de carne tocata amestec

- 2 cepe

- 2 catei de usturoi

- 100 grame sos/suc de rosii, ketchup sau rosii

- 200 grame de smantana

- 100 grame cascaval ras

- condimente (sare, piper, tarhon)

Se caleste ceapa (eu o toc in felul urmator) dupa care se adauga carnea tocata. Sincer, carnea tocata ce am avut-o nu mi-a placut deloc!!! Dar deloc! Se framanta bine si se amesteca constant pentru a nu se arde.

Carne

Dupa ce se caleste bine si carnea se pune intr-un castron. Se toaca marunt cateii de usturoi si se calesc usor in putin ulei de masline impreuna cu piperul. Se toarna peste compozitia de carne, impreuna cu 2 linguri de sos de rosii, tarhonul si 2 linguri de smantana. Se adauga condimentele si se amesteca bine.

Eu nu am fiert cannelloni, dar va sugerez sa le fierbeti macar 5 minute! In primul rand pentru ca au fost destul de tari si in al doilea rand pentru ca se maresc putin si ca sa puteti sa le umpleti cat mai bine. Asadar – se ia tava (de yena in cazul meu) si se intinde 1 lingura de sos de rosii sau rosii date pe razatoare (eu am avut un suc de rosii cu ceva argei gras prin el). Luati cate o pasta si umpleti-o cu compozitia de carne. Se procedeaza la fel cu pastele pana umpleti un nivel din tava.

Se torna peste paste cateva linguri de smantana, sos de rosii sau rosii date pe razatoare si cascaval ras si se trece la al doilea strat.

Se procedeaza la fel si cu urmatorul strat, doar ca de data asta am pus ceva mai mult cascaval si cateva jumatati de rosii cherry.

Se da la cuptorul deja incins la vreo 200 de grade si se tine acolo pana cand arata bine. Eu am tinut in jur de 30-40 de minute si ca de obicei, spre final am dat drumul la grill pentru a prinde culoare frumoasa.

Se coate din cuptor si… e gata bunatatea. Arata intr-un fel…

P.S. 1 Compozitia de carne mi-a ajuns exact pentru toata cutia de cannelloni

P.S. 2 E o mancare foarte consistenta (ca si lasagna) asa ca din tot pachetul ies pe putin 6-8 portii

P.S. 3 Mie mi s-a parut ca a iesit cam grasa, asa ca data viitoare voi pune mai putina smantana si eventual degresata. Valabil in cazul cascavalului :P

P.S. 4 Incercati dragii mei aceasta bunatate! Nu o sa va para rau!

Sa aveti pofta la umplut! :P

featured


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>