Cartofi la cuptor cu usturoi verde

Mi-era o pofta de cartofi prajiti de numaaa… Dar am rezistat tentatiei de a-i face in tigaie, cu mult ulei, asa cum suntem noi invatati, asa ca i-am bagat rapid la cuptor, pana sa nu ma razgandesc :) ) Surprinzator, au iesit foarte buni si mi-am satisfacut si pofta de cartofi prajiti :P

Ingrediente:

- 4-5 cartofi

- 1 lingura de pesmet

- sare, piper

- 3 fire de usturoi verde

- putin ulei

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici (cel putin eu am vrut bucatele mici). Se adauga sare, piper si pesmetul (eu am pus ceva mai mult pesmet, dar cred ca fost prea mult, acasa ca pentru 4-5 cartofi o lingura e suficienta).

pesmet

Se pun intr-o tava pentru cuptor se presara cateva picaturi de ulei deasupra si de baga la cuptor, la temperatura de 200 de grade.

in-tava

Din cand in cand se amesteca pentru a se rumeni pe toate partile. Spre sfarsit am dat temperatura mai mare pentru a capata o culoare si mai frumoasa, rumenie.

Intre timp am taiat usturoiul (am folosit in mare doar partile verzi), le-am amestecat cu putina sare si le-am frecat cu ulei.

usturoi-verde

Cand am scos cartofii din cuptor, am turnat mujdeiul de usturoi verde peste si mai ca nu am avut rabdare sa se raceasca :D

cartofi-cu-usturoi

Pot fi o garnitura perfecta pentru orice fel de carnita!

cartofi-la-cuptor

Pentru alte retete de cartofi la cuptor dati click aici si aici.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>