Cartofi umpluti la cuptor

Rezumat
Denumire reteta
Cartofi umpluti la cuptor
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Am avut o perioada in care am facut destul de des cartofi la cuptor – eram pe la inceputuri cu Bogdan si cand mama nu mai apuca sa ne lase ceva de mancare inainte sa plece in weekend la tara la tata, ma mandream eu tot cu reteta fratelui meu :) Nu am mai facut de mai bine 1 an de zile acesti cartofi, si nu stiu de ce… dupa ce i-am gustat, mi-am adus aminte gustul lor delicios – cred ca incepe iar perioada cartofilor umpluti la cuptor :D

Ingrediente 4 persoane:

- 8-10 cartofi cat mai mari si mai plati

- 500 grame de kaizer

- 3-4 linguri de smantana

- 2 oua

- condimente (sare, piper, oregano)

- praz (optional)

- rosii cherry (optional)

- cascaval

Cartofii se spala cu tot cu coaja bine de tot si se taie pe lungime. Se dau la cuptorul incins si se lasa pana sunt aproape copti.

Se scoate tava, se lasa putin la racit. Intre timp se taie kaizerul bucatele mici si se rumeneste, dupa care se scoate pe servetele de bucatarie pentru a lasa din grasime.

Se iau jumatatile de cartofi si cu ajutorul unui cutit se decupeaza interiorul cartofului, cu grija pentru a ajunge la coaja, se lasa circa 1 cm de cartof pana la coaja.

Coaja pe care au prins-o cartofii deasupra am dat-o deoparte, iar restul am taiat-o in cubulete mici. Se amesteca bine cele 2 oua cu condimentele si se toarna cate putin in fiecare cartof.

Kaizerul, cu bucatelele de cartofi si cu smantana se amesteca bine. Daca este necesar, mai adaugati smantana, nu trebuie sa fie o compozitie uscata pentru ca dupa ce va sta la cuptor va iesi si mai uscata! Pentru ca am avut praz in casa, am taiat rondele si am adaugat compozitiei. Degustati, si daca este cazul, mai adaugati sare si piper.

Compozitia rezultata se aseaza in fiecare bucata de cartof, apasand usor. Deasupra am pus cateva rondele de praz si jumatati de rosii cherry.

Am dat din nou tava la cuptor si am lasat pana am vazut ca au inceput sa se rumeaneasca marginile cartofilor, am scos tava si am pus cascaval ras si am dat din nou 1 minut la cuptor pentru a se topi cascavalul.

Nu o sa aveti rabdare sa se raceasca… dar muscati cu atentie! E fierbinte!!!

Sunt asa de buni, incat o sa-i refac cat de curand!

Sa aveti pofta!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>