Cheesecake cu… branza si sos caramel

Rezumat
Denumire reteta
Cheesecake cu... branza si sos caramel
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 4 Review(s)

Acest cheesecake e foarte asemanator cu pasca de branza a mamei mele, doar ca e mai fin… si fara stafide :D Iese o portie uriasa, care oricum se termina rapid.

Ingrediente:

- 500 grame de branza de vaci

- 500 grame de branza Philadelphia

- 10 oua

- 2 linguri amidon

- 4 plicuri zahar vanilat

- 1 plic praf de copt

- coaja de la o lamaie

- 250 grame de biscuiti

- 200 grame de unt

- 1 lingurita scortisoara

Sos caramel:

- o cana de zahar

- o cana smantana

Biscuitii se sfarama fin (eu i-am bagat in robot). Untul la temperatura camerei se amesteca cu biscuitii sfaramati si lingurita de scortisoara si se omogenizeaza bine.

Sa nu faceti ca mine! Cumparasem o forma de silicon speciala pentru tarte/cheesecake-uri si dupa ce am intins eu frumos aluatul, inclusiv pe margini si am trecut la crema, mi-am dat seama ca tava e prea mica, asa ca am luat aluatul, l-am amestecat din nou si l-am intins in tava de la tort (ce are marginile mai ridicate). Asadar, eu am folosit tava de tort cu diametrul de 26 de cm, pe fundul careia am pus foaie de copt (e cu inel detasabil). Daca nu folositi hartie de copt sau tava nu e cu inel detasabil, ungeti tava foarte bine cu unt/margarina si tapetati cu faina.

Pentru crema amestecati toate ingredientele: branza de vaci, branza philadelphia, cele 10 oua si zaharul cu zaharul vanilat, praful de copt, amidonul si coaja de la lamaie.

Omogenizati bine. Va rezulta un aluat destul de moale. Data viitoare voi folosi si 1-2 linguri de gris pentru a se lega mai usor in cuptor.

Se torna in tava si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Eu am lasat mai mult pentru ca mi s-a parut ca centrul inca era destul de lichid (tocmai de aia am zis ca o sa folosesc si gris data viitoare, asa ca va sugerez sa adaugati si voi in compozitie 1-2 linguri de gris).

Se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.

Separat, se face sosul caramel. Cana de zahar se caramelizeaza (eu folosesc oala de tuci – ceaunul). In momentul in care s-a caramelizat (nu ars!) (eu de exemplu am lasat prea mult pe foc pentru ca vorbeam la telefon si nu am fost pe faza :D ) stingeti cu o cana de smantana. Amestecati pana se omogenizeaza bine! Daca vi se pare prea concentrat, mai turnati smantana.

Se serveste cu sos caramel deasupra. Desi initial m-am speriat de cantitatea industriala care a iesit… s-a terminat rapid! Este fina si pe deasupra, numai buna pentru copii (fara prea mult sos caramel :P ).

S-aveti pofta!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Buna Alexandra,faci cumva si pe baza de comanda?Si daca da,cat m-ar ajunge asa o pascuta/cheescake?:)

    Post a Reply
    • Buna si tie Alexandra :)
      Din pacate abia am timp sa fac pentru mine, si nu stiu cum sa ma impart si cu curatenia, gatitul si jobul… Oricat de multa placere imi face sa le gatesc, chiar nu am timp fizic sa fac si pe comanda. Sper sa intelegi :)
      Iti doresc o zi minunata! Te pup!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>