Chifle cu mac

Rezumat
Denumire reteta
Chifle cu mac
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 20 Review(s)

Lui Bogdan ii plac mult chiflele, asa ca am zis ca e cazul sa le incerc si eu pe astea, chifle cu mac. Rezultatul a fost mai mult decat satisfacator, insa la vazul celor 8 bucati a ramas putin dezamagit… I-am zis sa stea linistit, ca o sa-i fac si altele! :P

Ingrediente:

- 1 ou + 1 galbenus

- 200 ml lapte + 1 lingura

- 50 grame drojdie proaspata

- 2 lingurite zahar

- 1 lingurita sare

- 50 ml ulei

- 450 grame faina

- mac pentru decor (optional)

Prima si prima data se pune drojdia la dizolvat cu cele 2 lingurite de zahar. Detalii despre cum se dizolva drojdia gasiti aici. Daca aveti masina de facut paine puteti alege sa va framante aluatul. In acest caz puneti in masina drojdia dizolvata peste care adaugati 100 de ml de lapte si 1 lingura de faina. Amestecati si lasati vreo 15 minute sa creasca. Apoi puneti oul, restul de lapte, sarea si uleiul si restul de faina si apasati butonul de framantare si crestere.

Daca framantati la mana, puneti drojdia intr-un vas peste care turnati laptele si 1 lingura de faina – practic urmati aceiasi pasi, doar ca framantati la mana pana nu se mai lipeste de maini, apoi dati vasul la loc ferit de curenti de aer rece si preferabil un loc mai caldut. Puteti sa acoperiti vasul. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.

Incingeti cuptorul la temperatura medie si pregatiti tava de copt. Ori ii puneti hartie de copt, ori o ungeti bine cu ulei. Dupa ce a crescut, puneti aluatul pe masa de lucru peste care ati pus putin ulei, il framantati usor, apoi il impartiti in 2 parti egale, apoi fiecare in cate 4 bucati. Vor rezulta 8 chifle.

aluat-chifle

Luati o bucatica, o apasati putin cu mana sa o intindeti.

aluat

Apoi o prindeti de capete spre interior.

prindere

Si o asezati in tava cu capetele acestea in jos.

chifla

Lasati la crescut 15-30 de minute tot la loc ferit de curenti de aer. Intre timp amestecati galbenusul cu lingura de lapte, apoi ungeti chiflele cu o pensula. Presarati mac.

chifle-la-cuptor

Dati la cuptorul incins si lasati 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

chifle

Am mancat chiflele cu mac cu o cana de lapte si cu gem de caise, dar au mers de minune si la mic dejun cu aperitiv. Deja am fost rugata sa mai fac chifle cu mac, insa in cantitate dubla, cel putin!

chifle-cu-mac

gem-de-caise


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>