Chiftele la cuptor

Rezumat
Denumire reteta
Chiftele la cuptor
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 14 Review(s)

Cocos de tara (a se citi cu diacritice! :P ). Clar supa cu taitei! Dar la supa nu-mi place sa las si carnita, asa ca ce facem cu ea? Carnea cu smantana e o varianta, dar daca pregatiti cina pentru un eveniment mai deosebit, ce facem totusi cu ea? Eu m-am gandit sa fac niste chitelute crocante, dar la cuptor, pentru a ramane totusi ceva mai light :) Bilutele crocante, cu seminte de floarea soarelui, au iesit foarte pufoase, si chiar nu m-au crezut ai mei ca au fost facute din pasare de curte, care are carnita mai tare. Intelegeti si voi acelasi lucru, nu? Deci la treaba!

Ingrediente:

- carne de cocos/gaina/pui ce o fi el :P

- 1 lingura pate de ficat

- 1 lingura pesmet

- 1 catel de usturoi

- 1 ceapa mica

- sos picant Tabasco

- verdeata

- condimente: sare, piper

- seminte de floarea soarelui (crude) sau susan

- 3 oua

Prima si prima data fierbeti carnea foarte bine. Eu am fiert cocosul in zeama pentru supa cu taitei, am fiert-o mult, pana a inceput sa se desprinda carnea de pe oase. Apoi am curatat carnita de piele si se oase.

Se pune carnea intr-un robot, impreuna cu celelalte ingrediente: lingura de pate, pesmetul, ceapa si usturoiul (nu am calit ceapa), condimentele, verdeata si 1 ou si se da bine prin robot, pana se face o pasta omogena. Dati gust de sare, piper si putin sos Tabasco :D

compozitie-chiftele

Cele 2 oua se amesteca bine cu o furculita si se adauga 1 lingura de apa. Incepeti sa formati bile din compozitia de carne.

Incingeti cuptorul si pregatiti o tava mare pentru copt. Dati bilutele prin ou si apoi prin semintele de floarea soarelui.

parjoale-cu-seminte

Lasati la cuptor pana devin crocante.

P.S. Se pot face si in tigaie, in ulei incins, aveti insa grija sa nu ardeti semintele.

Chitele-la-cuptor

Chiftele-de-pui

Dupa cum va ziceam, chiftelele au iesit foarte pufoase, gustoase si sunt si sanatoase, daca luam in calcul ca am folosit cocos de tara si le-am facut in cuptor, fara ulei!

Pofta buna!

parjoale-la-cuptor

chiftele-cu-seminte


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. arata senzational de crocante, pufoase si aromate, un deliciu culinar care imi place enorm si pe care l-as manca in fiecare zi :D

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>