





Cocos de tara (a se citi cu diacritice! ). Clar supa cu taitei! Dar la supa nu-mi place sa las si carnita, asa ca ce facem cu ea? Carnea cu smantana e o varianta, dar daca pregatiti cina pentru un eveniment mai deosebit, ce facem totusi cu ea? Eu m-am gandit sa fac niste chitelute crocante, dar la cuptor, pentru a ramane totusi ceva mai light
Bilutele crocante, cu seminte de floarea soarelui, au iesit foarte pufoase, si chiar nu m-au crezut ai mei ca au fost facute din pasare de curte, care are carnita mai tare. Intelegeti si voi acelasi lucru, nu? Deci la treaba!
Ingrediente:
- carne de cocos/gaina/pui ce o fi el
- 1 lingura pate de ficat
- 1 lingura pesmet
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa mica
- sos picant Tabasco
- verdeata
- condimente: sare, piper
- seminte de floarea soarelui (crude) sau susan
- 3 oua
Prima si prima data fierbeti carnea foarte bine. Eu am fiert cocosul in zeama pentru supa cu taitei, am fiert-o mult, pana a inceput sa se desprinda carnea de pe oase. Apoi am curatat carnita de piele si se oase.
Se pune carnea intr-un robot, impreuna cu celelalte ingrediente: lingura de pate, pesmetul, ceapa si usturoiul (nu am calit ceapa), condimentele, verdeata si 1 ou si se da bine prin robot, pana se face o pasta omogena. Dati gust de sare, piper si putin sos Tabasco
Cele 2 oua se amesteca bine cu o furculita si se adauga 1 lingura de apa. Incepeti sa formati bile din compozitia de carne.
Incingeti cuptorul si pregatiti o tava mare pentru copt. Dati bilutele prin ou si apoi prin semintele de floarea soarelui.
Lasati la cuptor pana devin crocante.
P.S. Se pot face si in tigaie, in ulei incins, aveti insa grija sa nu ardeti semintele.
Dupa cum va ziceam, chiftelele au iesit foarte pufoase, gustoase si sunt si sanatoase, daca luam in calcul ca am folosit cocos de tara si le-am facut in cuptor, fara ulei!
Pofta buna!
03/03/2014
arata senzational de crocante, pufoase si aromate, un deliciu culinar care imi place enorm si pe care l-as manca in fiecare zi
03/03/2014
Asa e… si crocante si pufoase in acelasi timp! Ma bucur ca-ti plac!
Te pup, Alexandra