Chiftele (parjoale moldovenesti)

Rezumat
Denumire reteta
Chiftele (parjoale moldovenesti)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 8 Review(s)

Mi s-a facut un dor nebun de mama, de parjoalele bune pe care le facea de le mancam cum le scotea din tigaie… Am pus mana rapid pe telefon si am sunat-o! Nu stiu daca toti realizam si apreciem ce inseamna un telefon… greu mi se parea ca era inainte cand se chinuiau ai nostri cu telegramele! Asadar am sunat-o, mi-am astamparat dorul de ea (e de ajuns sa-i aud vocea – de parca nu am vorbi zilnic minute in sir :P ), si a doua zi am facut si parjoale. Bune tare, ca la mama acasa!

Ingrediente:

- 1 kg carne tocata

- 3 oua

- 3 cepe

- praz (optional)

- patrunjel verde

- 2 felii paine

- 2 catei de usturoi

- sare si piper

- ulei pentru prajit

Se toaca ceapa si prazul si se calesc in putin ulei cu apa.

Se toaca patrunjelul. Feliile de paine se inmoaie in apa si se scurg bine in mana. Usturoiul se da prin presa. Se amesteca toata ingredienele bine.

Se incinge uleiul intr-o tigaie – o cantitate suficienta de ulei! Se fac parjoalele in mana, sau puteti pune cu lingura in tigaie si le formati acolo. Eu in schimb prefer sa le fac cu manutele astea doua :P , rotunde si plate, frumoase frumoase.

Cand se rumenesc se intoarc pe partea cealalta, iar la final, se scot pe servetele de bucatarie.

Se pot servi asa ca sunt delicioase! Le puteti servi la un piure pufos, la un orez delicios, la un toast pofticios!

Sau le puteti servi cu sos de rosii, cu o ‘maliga cat o farfurie plina!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>