Chiftelute de dovlecel cu cartofi

Am fost asediati vara aceasta de dovlecei: de la parintii mei, de la bunicii lui Bogdan, dintr-o parte, ba din alta… Dovlecei pane, dovlecei umpluti, dovlecei ca si garnitura…. Eeee, era cazul ca incerc si altceva. Asa ca am pus ce am avut la indemana prin frigider, si culmea, au iesit niste chiftelute aratoase dar mai ales taaaare gustoase.

 

Ingrediente:

- 1 dovlecel mare (sau doi mai mici)

- 3-4 cartofi

- 3 oua

- 4-5 catei de usturoi

- 3 linguri de faina

- 1 lingura de gris

- 200 de grame de telemea, branza sarata sau orice branza aveti

- patrunjel

- sare, piper

Dovlecelul meu a fost unul mare mare, asa ca am scos samburii si i-am aruncat. Am dat pe robot (pe razatoarea mare) dovlecelul si cartofii, am pus sare peste ei si i-am mutat in strecuratoare pentru 15-20 de minute pentru a lasa apa. Intre timp am dat pe razatoare branza, am dat usturoiul prin masina de usturoi si am tocat patrunjelul.

Amestecam ingredientele de mai sus (ouale, usturoiul, faina si grisul, branza si patrjungelul) compozitiei de dovlecel si cartofi, dam gust de sare si de piper si ne apucam de treaba.

Punem ulei in tigaie, lasam putin sa se incinga (nu foarte tare ca sa nu faca scandal cand adaugati “aluatul” care este destul de apos). Puteti pune cu lingura in tigaie (eu le-am facut in mana ca si chiftelutele de carne).

Le lasati sa se rumeneasca bine la foc mediu, dupa care le intoarceti. Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge excesul de ulei. Eu pun hartie si intre straturi ca sa fiu sigura ca se absoarbe cat mai mult ulei :D

O sa le incercati inca fierbinti (ca si noi) insa parca sunt mai bune reci.

Merg perfect langa carnita, sau pur si sinplu cu rosii. O bunatate de chiftelute!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>