Ciocolata copilariei

Rezumat
Denumire reteta
Ciocolata copilariei
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 8 Review(s)

Ciocolata copilariei noastre! Cand a venit fratele meu din Japonia asta a fost doleanta lui. Am facut o tava de ciocolata si i-am dat-o cu totul… adica nu am taiat din ea nimic, nu am pozat, nu am gustat. Hahaha, la cateva zile am mai facut si eu una, sa am pentru “gustat” si pozat :D (va dati seama ca am tot visat la ea :P ). Reteta e cea clasica, numai ca mama mea punea 1 kg de zahar, eu in schimb am injumatatit cantitatea.

Ingrediente:

- 500 lapte praf

- 500 grame zahar

- 1 pachet unt

- 50-100 grame de cacao (depinde de cat de “neagra” e)

- 200 ml apa

- esenta de rom (musai!)

- un praf de sare

- 100 grame de nuci prajite (optional)

Se pregateste vasul in care se va pune ciocolata. Eu am o tava mai mica, in care pun folie alimentara sa fiu sigura ca reusesc sa o scot de acolo usor. Nucile le tineti putin la cuptor pentru a deveni mai gustoase. Apoi trecem la treburi serioase.

Punem apa impreuna cu zaharul pe foc, iar din momentul in care incepe sa faca bulbuci, se da focul mai mic si se lasa pe foc… Ei bine, aici e secretul! Eu de obicei las intre 11-13 minute, dar cel mai bine incercati intre degete: cand se intinde siropul, atunci e gata.

sirop

Se ia vasul de pe foc si se adauga untul la temperatura  camerei, taiat in cubulete. Se amesteca pana se dizolva complet.

unt

Daca vreti ca ciocolata sa nu aiba deloc cocoloase, atunci dati laptele praf prin sita. Pentru ca noua de mici ne placeau “bulele” de lapte praf – deci asa era ciocolata copilariei noastre – nu am facut acest lucru, deci pur si simplu am adaugat laptele praf peste sirop si am amestecat. Tot acum am adaugat si un praf de sare (desi in prajituri m-am invatat de la mama sa adaug “praful” de sare ca cica le face mai gustoase, in ciocolata nu puneam si am primit observatie de la un prieten care e in Irlanda, care pe langa faptul ca facea cea mai buna ciocolata EVER, acum lucreaza la o fabrica de ciocolata acolo! So… si un praf de sare, da!)

lapte-praf

Apoi am adaugat cacao si esenta de rom dupa gust.

cacao-cu-rom

Si la final adaugati nucile prajite. Omogenizati bine si puneti in tava pregatita. Dati la frigider si apoi… si apoi sa aveti pofta! Fratele meu e innebunit dupa ciocolata asta! Bine, recunosc, si eu! Ca dupa orice ciocolata, de fapt :P Doar ca asta are ceva aparte… e ciocolata copilariei noastre!

ciocolata-copilariei

batoane-ciocolata-copilarie

Alte retete de ciocolata de casa: Ciocolata de casa cu alune de padure, Ciocolata cremoasa, Ciocolata alba cu visine (dati click pe fiecare si se deschide reteta).

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>