Ciocolata de casa in 2 culori

Rezumat
Denumire reteta
Ciocolata de casa in doua culori
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 56 Review(s)

Ciocolata de casa in 2 culori sau mai bine zis cu 2 arome: nuca de cocos si nuci prajite. De revelion se face un an de cand am mancat ciocolata asta si de atunci am tot insistat dupa reteta. Ei bine, pentru ca am perseverat, am primit-o :P . Anca draga, imi cer scuze ca te-am tot batut la cap si am batut numai apropo’-uri despre ciocolata asta si multumeste-i mamei soacre pentru ca in cele din urma s-a indurat si de mine!. E intr-adevar de sarbatoare! E fina, e aromata, e putin cremoasa, e PERFECTA! Ciocolata de casa in 2 culori! Si am primit reteta scrisa si cu firmele de la care sa cumpar ingredientele, da!

Ingrediente:

- 1 pachet lapte praf Rarau

- 1 pachet margarina (puteti inlocui cu unt, stim cu totii de ce!)

- 700 grame zahar Margaritar

- 100 grame nuca de cocos Magyi

- 100 grame nuci prajite

- 50 grame cacao (Dr. Oetker neagra)

- 200 ml apa

- 2 pachetele zahar vanilat

- 1 sticluta esenta de rom

- tava de 29/39 – eu am folosit 35/23 cm

- 1 folie celofan

- sare

Puneti in tava de copt o folie de celofan pentru a va fi mai usor la taiat si scos din tava.

Incepeti prin a cerne lapte praf, preferabil direct in 2 vase separate, cate 250 grame in fiecare. Margarina (untul, si atentie daca folositi unt, aveti nevoie de 250 de grame, nu de 1 pachet!) se imparte si ea in jumatate.

Luati vasul in care vet fierbe ciocolata si punem 350 grame de zahar si 100 ml apa. Puneti pe foc mare si amestecati pentru dizolvarea zaharului. Cand incepe sa fiarba (face multi bulbuci), se da focul mic si se lasa 5 minute, amestecand din cand in cand. Luati de pe foc si puneti margarina/untul taiat cubulete (jumatate de cantitate, adica 125 grame) si amestecati pana se dizolva.

unt

Puneti 1 plic de zahar vanilat si nuca de cocos.

nuca-de-cocos

Omogenizati si adaugati in ploaie cele 250 de grame de lapte praf si un pic de sare.

lapte-praf

Turnati in tava pregatita cu celofan si nivelati.

Treceti la ciocolata maro. Se pun din nou 350 de grame de zahar cu 100 ml de apa la fiert, de cand incepe sa faca bulbuci, tot 5 minute se lasa la foc mic. Se ia vasul de pe foc, adaugati margarina/untul, omogenizati pana se topeste, adaugati nucile prajite in prealabil (au un gust mai bun!) si 1 plic de zahar vanilat. Turnati in ploaie laptele praf si cacaua (cernuta si ea), un praf de sare si esenta de rom si amestecati pana se omogenizeaza toata compozitia. Se toarna repede peste ciocolata alba, se niveleaza frumos si se lasa la racit, apoi se da la frigider pentru minim 2 ore, dar preferabil peste noapte.

ciocolata-cu-rom

Se taie batoane, romburi sau cum vreti. Si din nou am avut “ghinionul” de a o taia noaptea si a avea grija de colturi… dar nu ma pot abtine!!!

Ciocolata-in-2-culori

Just like that – ciocolata de casa in 2 culori: partea alba are o textura foarte frumoasa si se simte nuca de cocos, ciocolata neagra insa are gust de rom iar cand prinzi cate o nuca prajita… yummmy! Per total? Inca o ciocolata superba adaugata la lista! E pur si simplu divina!

Ciocolata-cu-cocos-si-nuci

ciocolata-de-casa-in-2-culo

Aici gasiti si alte retete de ciocolata: Ciocolata copilariei, Ciocolata de casa cu alune de padure, Ciocolata alba cu visine, Ciocolata de casa cremoasa.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>