Ciocolata de casa cu alune de padure

Rezumat
Denumire reteta
Ciocolata de casa cu alune de padure
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 76 Review(s)

De cand am venit acasa l-am vazut o singura data pe fratele meu, atat de ocupat e! I-am venit insa eu de hac saptamana asta! Stiu un singur lucru pe care nu il poate refuza: ciocolata de casa! Asa ca marti, in timp ce asteptam sa vina muncitorii sa schimbe centrala, am facut prima tura de ciocolata. Ati auzit bine, trebuia sa fac si tura a doua de ciocolata ca sa o dau parintilor lui Bogdan. Insa mi-a fost atat de frig si m-am enervat atat de tare ca nu au reusit sa-mi dea drumul la centrala marti, ca nu am facut si portia a doua. Ieri insa, libera fiind, desi m-am apucat de curatenie generala, am luat o pauza de 30 de minute si am facut din nou ciocolata. Nu de alta dar deja ma sunase Marius ca daca am ciocoloata trece rapid pe la mine. L-am rezolvat! Si uite asa a trecut in fiecare zi hahahah. Profitor mic ce esti! Ma si vad in vreo 3 saptamani cand pleaca iar in Japonia ca-i dau, din nou, sa duca ciocolata de casa. Oricum, tura a doua am impartit-o in doua si am dat, asa cum am promis, si parintilor lui Bogdan.

Ingrediente:

- 500 grame lapte praf

- 800 grame zahar

- 200 grame apa

- 50 grame cacao neagra

- 100 grame unt

- un praf de sare

- 1 esenta rom

- 2 foi napolitana

- alune de padure sau orice aveti la indemana: nuci, stafide, migdale etc

Pregatiti un prosop de bucatarie, curat, pe care il bagati in apa si apoi il stoarceti. Laptele praf si cacaua se cern. Tot aici adaugati si praful de sare.

Puneti pe foc zaharul cu 200 ml de apa. Amestecati constant, sa se dizolve zaharul, iar din momentul in care incepe sa clocoteasca cu bulbuci, dati focul mic si lasati 10-12 minute, amestecand in cand in cand. Acum, timpul asta de fierbere nu face altceva decat sa dea consistena ciocolatei, de la cremos spre tare, nisipos. Eu las de fiecare data cam 11 minute.

sirop-ciocolata

Luati de pe foc si adaugati laptele praf si cacaua cate putin, amesetcand foarte bine dupa fiecare lingura, pentru a sparge cocoloasele. Preferabil, puteti sa cerneti direct in vas, pentru ca asa sansele de a face cocoloase mari de lapte praf sunt putine. Puneti foile de napolitana in prosopul umed. Daca prima tura de ciocolata am pus-o intr-o singura foaie de napolitana, iesind o ditamai rulada, de data asta am vrut ceva mai finut, asa ca am folosit 2 foi de napolitana de 40/30 cm. Fiti cu ochii pe foi pentru a nu se inmuia de tot, trebuie doar sa devina maleabile.

Cand terminati de adaugat tot laptele praf, puneti untul taiat cubulete si esenta de rom si continuati amestecarea.

esenta-rom

Cand s-a omogenizat toata compozitia, impartiti (ochiometric :P ) compozitia in 2 si intindeti o jumatate de compozitie pe o foaie de napolitana. Presarati alunele, nucile, stafidele sau ce aveti si cu ajutorul prosopului, rulati, avand grija sa strangeti bine ruloul pentru a iesi aerul. Prima data am presarat alunele doar pe marginea de unde urma sa rulez, a doua oara pe toata suprafata foii de napolitana. Ce mai conteaza cum? Tot acolo ajung! :P

alune-de-padure

Ciocolata rulata, se pune in folie alimentara si se da la rece macar pentru 2 ore. Procedati asa si cu a doua foaie de napolitana si compozitia de ciocolata.

Se taie rece, cu un cutit mare. Si se serveste cu drag la orice ora din zi si din noapte. Pe asa o vreme, i-am indulcit pe oamenii dragi din viata mea. Pe ai mei, pe ai lui… Bi… iti trimit si tie prin internet (sau iti fac cand vii acasa :P ), Anca, tie iti trimit prin avion! Va iubesc!

Si pe voi, dragii mei cititori care ma indulciti voi pe mine cu cuvintele voastre frumoase, pe voi va invit sa luati o pauza de 30 de minute si sa faceti rulada asta de ciocolata de casa cu alune de padure. Maine, la cafeluta de dimineata, o sa-mi multumiti!

Cat de bine te poate… bine dispune o ciocolata… BUNA! :*

ciocolata-de-casa-cu-alune-

ciocolata-de-casa

Si o sectiune apetisanta :)

ciocolata-cu-alune-de-padur

Alte retete de ciocolata de casa: Ciocolata copilariei, Ciocolata cremoasa, Ciocolata alba cu visine (dati click pe fiecare si se deschide reteta).


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

3 Comentarii

  1. tu iar ma ispitesti…!!! :) Cand am fost acasa , am mancat de toate….asa ca m-am ingrasat !!!! Cand voi avea timp liber, am sa fac si ciocolata ….:)…!!

    Post a Reply
  2. Am facut ciocolata de casa cu alune de padure si a iesit perfect!!! E atit de buna incat merita sa o faci cel putin o data pe saptamana.:*

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>