Ciocolata de casa cu visine

Rezumat
Denumire reteta
Ciocolata de casa cu visine
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4 Based on 7 Review(s)

M-am trezit intr-o noapte cu un gust de ciocolata… si nu orice fel de ciocolata ci una cu visine… ce minunatie la mine in gura :) A doua zi am cumparat rapid visine congelate si in urmatorea zi avea sa iasa minunatia asta alba (pentru ca se vad mai bine visinele :P )

Ingrediente:

- 160 ml apa

- 500 grame de zahar

- 200 grame de unt

- 500 grame lapte praf

- 500 grame visine

- esenta rom

Apa si cu zaharul se pun pe foc, iar din momentul in care incepe sa faca bulbuci se mai lasa 10-12 minute (timpul de fierbere al zaharulului e cel mai important pentru textura ciocolatei – daca vreti ciocolata cremoasa lasati 10-12 minute sa fiarba, daca o vreti mai nisipoasa mai lasati cateva minute). In tot acest timp, lasati focul mic si amestecati din cand in cand.

Dupa ce fierbe, se ia de pe foc si se adauga untul taiat in cubulete si se amesteca pana se omogenizeaza.

Laptele praf se adauga treptat (daca nu vreti sa aiba cocoloase de lapte praf atunci sa-l cerneti inainte). Nu adaugati alta lingura de lapte praf, daca compozitia nu e cremoasa.

La sfarsit adaugati esenta de rom – dupa gust.

Daca folositi visine congelate, aveti grija sa le stoarceti bine inainte de a le adauga ciocolatei. Preferabil sa se lasati bine la scurs intr-o sita, apoi pe servetele de bucatarie. Puteti sa adaugati visinele direct in ciocolata, sau puteti face ca mine.

Turnati jumatate din compozitia de ciocolata (eu am folosit tava mica de 28/21 cm in care am pus folie transparenta uda sa o pot intinde bine). Peste ciocolata am pus visinele iar deasupra cealalta jumatate de ciocolata si intindeti cu o spatula umezita. Dati la frigider pentru cateva ore – eu am lasat peste noapte.

Este asa cremoasa, iar cand dai de visine e un adevarat extaz culinar… (ador visinele!!!)

Alte retete de ciocolata de casa: Ciocolata copilariei, Ciocolata cremoasa, Ciocolata de casa cu alune de padure (dati click pe fiecare si se deschide reteta).


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

4 Comentarii

  1. E delicioasa. Am facut-o si eu acum cateva saptamani, dar sotul meu ma roaga sa ii mai fac.

    Post a Reply
    • Antoaneta, ma bucur sa aud asta. Sa stii ca si la noi a facut ravagii…
      Te astept sa mai incerci si alte retete si sa-mi spui cum a fost!
      Te pup, o zi frumoasa!

      Post a Reply
  2. Am facut si eu si e delicioasa. Ma intrebam, daca pun mai putin zahar o stric?

    Post a Reply
    • Ma bucur ca-ti place, Monica! Nu o strici, insa tine cont ca zaharul este cel care leaga ciocolata, adica nu pune foarte putin pentru ca nu ti se va lega prea bine.
      Astept sa-mi zici cum iese, din nou :D
      Te pup!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>