Ciocolata de casa cremoasa

Ciocolata, ciocolata, ciocolata…multe retete de ciocolata, insa dintre toate, aceasta e preferata mea. E moale, cremoasa, lipicioasa, absolut delicioasa! Atat de delicioasa ca a ajuns pana in Japonia (nu doar reteta ci si ciocolata!!!) si a facut ravagii :)

Multumesc Maria pentru bunatatea asta!

 

Ingrediente:

- 500 grame lapte praf

- 2 cani zahar

- 1 cana apa

- aproximativ 50 grame de unt

- cateva picaturi esenta rom

- 1-2 linguri de cacao (in functe de culoarea ei)

- 2 foi napolitane

Cele 2 cani de zahar impreuna cu apa (1 cana) se pun pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul. Din momentul in care incepe sa fiarba, sa da focul mic, cat sa faca bule bule si se fierbe in jur de 10-12 minute. Cu cat fierbe mai mult cu atat se va face mai tare, si va disparea aspectul cremos. In timp ce fierbe, amestecati din cand in cand. Dupa ce a fiert, se da deoparte la racit. La racit in sensul ca daca puneti o picatura pe deget sa nu va friga – nu lasati sa se raceasca de tot!!!

Intre timp pudrati laptele praf. Dupa ce s-a racit putin, incepeti sa puneti cate o lingura de lapte praf si amestecati bine pana se incorporeaza.

Nu puneti alta lingura de lapte praf decat dupa ce s-a incorporat bine laptele praf. Si faceti asa incet incet, si pe parcurs ce puneti din laptele praf veti simti ca se amesteca tot mai greu, si mai greu… si mai chemati o mana de barbat daca aveti nevoie :P

O sa fie o pasta alba asa de frumoasa, si de buna… ca o sa o tot gustati :D Adaugati cateva feliute de unt, la temperatura camerei. Ideea este ca untul o face mai pufoasa, dar nu puneti mult, ca nu o sa se mai intareasca. Eu am pus 50 de grame, am amestecat bine, am pus 2 linguri cernute de cacao si cateva picaturi de esenta de rom. Foile de napolitana le-am pus in tava ca sa fiu sigura ca nu-mi fuge ciocolata dintre ele :D si am pus bunatatea asta de ciocolata in cele 2 foi de napolitana si am dat rapid la frigider ca nu mai rezistam…

Dar am impartit-o rapid pe la prieteni sa fiu sigura ca nu o sa regret peste 2-3 zile ca am mancat-o pe toata doar eu (ca Bogdan nu cred ca mai prinde) :P

Absolut delicioasa si pufoasa!

Va pup ciocolatos!

Alte retete de ciocolata de casa: Ciocolata copilariei, Ciocolata de casa cu alune de padure, Ciocolata alba cu visine (dati click pe fiecare si se deschide reteta).

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Cat de mari trebuie sa fie canile de apa si zahar?

    Post a Reply
    • Ioana, in mod normal o cana este de 250 de ml, iar un pahar are 200 de ml.
      Pupici si te mai astept pe blog! :*

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>