Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Rezumat
Denumire reteta
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 6 Review(s)

Fasole cu carnita am tot facut, ca ies tare bune… dar ciorba de fasole nu stiu de ce s-a lasat asa de mult asteptata :D Tot mancam pe la soacra mea si lui Boghy ii place tare mult, mai ales cu ceapa, asa ca am zis sa-l “dau gata” :P (stiti ca nu trebuie nu stiu ce preparate deosebite ca sa-i surprindem… de multe ori conteaza sa facem si ceea ce le place)

Ingrediente:

- 500 grame fasole (de care vreti voi – alba mica, boambe, pestrita)

- 1 ciolan afumat

- 3 cepe

- 3 morcovi

- 1 telina

- 1 pastarnac

- 2 foi de dafin, sare , piper

- bors

- patrunjel

- ceapa si smantana pentru servit

In primul rand (cel putin asa m-a invatat mama pe mine) fasolele se pun in apa cu o seara inainte, ca sa se umfle si sa fiarba mai usor. Schimbam apa si le punem la fiert. In momentul in care au inceput sa fiarba eu vars apa si pun alta rece si dau din nou la fiert. Fac operatiunea asta de cel putin 3 ori.

In momentul in care punem la fiert fasolele de tot, adica dupa ce am schimbat apa de cateva ori, adaugam si legumele taiate si ciolanul afumat, intreg. Se adauga si foile de dafin si se lasa la foc mic.

Dupa 10-15 minute puteti sa adaugati si sarea si piperul. Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa putin la racit. Fara sa va frigeti, incercati sa luati carnea de pe ciolan si sa o taiati cubulete. Adaugati carnea inapoi in zeama, dati gust de sare si piper.

Eu am adaugat si putin bors (la plic). Daca adaugati bors mai lasati sa traga un clocot si apoi opriti focul.

Se adauga patrunjelul tocat.

Ciorba de fasole se serveste cu ceapa (preferabil rosie) si cu o lingura de smantana (daca va place).

Tare gustoasa este! Singura ei “problema” este ca se cere mancata pana nu mai puteti :P


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>