Ciorba de fasole cu urzici (de post)

Rezumat
Denumire reteta
Ciorba de fasole cu urzici (de post)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

Zilele trecute eram in trecere pe la piata si cand am vazut urzici, nici nu am stat pe ganduri si le-am cumparat. Ce-o fi fost in capul meu? Eu care nu mananc “iarba”? Simplu! Ii plac lui Bogdan, si cum pot eu sa nu-i fac suprize din astea? Daca stia ca avea sa fie bombanit la cat m-am chinuit sa spal fiecare frunzulita de urzica, sa-i rup codita si asa mai departe, cred ca se lasa lipsit de ele. Glumesc si eu, dar adevarul a fost ca nu am avut manusi si m-am cam urzicat… Lasa ca face bine la reumatism, da! :P Macar il stiu pe sotul meu linistit si fericit ca i-am facut si eu ceva cu urzici :D Si surpinzator, am mancat portie dubla… eu, care nu sunt nici cu ciorbele/supele :D Concluzia? A iesit peste asteptari!

Ingrediente:

- 500 grame de fasole (eu am avut din alea mari – boambe)

- 3 ardei rosii

- 1 morcov mare

- 1 ceapa

- 2 maini de urzici

- 2-3 linguri sos de rosii (sau bulion dupa gust)

- bors (optional)

- condimente: sare, piper, 2 foi de dafin

Pentru ca nu asta am avut in plan sa fac, am lasat fasolele la inmuiat doar cat am spalat urzicile si am pregatit legumele. Daca totusi va propuneti sa faceti ciorba de pe o zi pe alta, va sugerez sa le lasati peste noapte la inmuiat in suficienta apa, pentru ca astfel vor fierbe mai usor. Le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere iar cand a inceput sa fiarba am varsat apa si am turnat alta (preferabil calda). Se pune din nou pe foc si iar se varsa apa cand incep sa fiarba. Dupa cum am mai zis, vars apa de vreo 3-4 ori inainte de a le gati propriu zis. Cand va hotarati ca e ultima apa, adaugati mai multa, ca sa fie si de fiert si sa mai ramana si pentru ciorbita (sa nu iasa mancarica de fasole :P ). Oricum, daca mai e nevoie, mai adaugati apa pe parcurs.

Lasati la foc impreuna cu ceapa intreaga, foile de dafin si piperul. Din momentul in care incep sa fiarba dati focul la mic spre mediu. Dupa vreo 30 de minute, adaugati morcovii taiatii cubulete. Cand sunt aproape fierte, adaugati bucatile de ardei rosu. Tot atunci am scos si ceapa din ciorba. Lasam la fiert, apoi adaugam bulion/sos de rosii si mai lasam cateva minute la fiert. Se poate pune si bors, o data cu sosul de rosii. Se adauga si frunzele de urzici, insa nu se lasa mai mult de 5 minute la fiert, pentru a-si pastra proprietatile. Dam gust de sare si de piper si stingem focul.

urzici

ciorba-de-fasole-si-urzici

Va invit la ciorba gustoasa si sanatoasa de fasole cu urzici!

ciorba-de-fasole-cu-urzici


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>