Ciorba de perisoare (de pui)

Rezumat
Denumire reteta
Ciorba de perisoare (de pui)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 6 Review(s)

Va vine sa credeti ca inca nu am facut cioba de perisoare? Mie nu prea mi-a venit… Am tot mancat, ce-i drept, pe la mamele mele :P dar de facut… se pare ca abia acum i-a venit randul! Clar o sa-mi revizuiesc atitudinea si o sa gatesc mai des… mai ales ca Boghy al meu a mancat portie dubla :D

Ingrediente:

- 2-3 morcovi

- 1 telina

- 1 pastarnac (optional)

- 2 cepe

- 1 ardei rosu (optiomal)

- 600-700 grame de carne amestec sau ce preferati (eu am folosit de pui)

- un os, pulpe pui, coaste (optional – pentru aroma, eu am adaugat cateva copanele pe care oricum vroiam sa le gatesc)

- 2 linguri orez

- 1 ou

- 1 catel de usturoi

- bors (optional)

- 400 grame de smantana

- 2 galbenusuri

- prajunjel tocat

- sare, piper, 2 foi de dafin

Din cantitatea de mai sus iese o minunatie de ciorba de vreo 4-5 kg. Asadar, pregatiti o oala in care turnati 4 litri de apa. Curatati si tocati leguminoasele dupa bunul plac (morcovii, telina, pastarnacul).

Adaugati doar o ceapa la fiert (eu o las intreaga si o scot la sfarsit). Puneti legumele tocate si cele 2 foi de dafin la fiert. Adaugati acum si osul, pulpele sau ce aveti, pentru a-i da o aroma mai buna. Daca nu aveti, nu este nicio problema, recurgem la condimente :)

Din momentul in care incepe sa fiarba, se spumeaza, si se da focul mic. Se adauga sare si piper. Fiertul supelor la foc mic nu le tulbura!

Intre timp se prepara perisoarele. Compozitiei de carne se adauga 1 ou, 2 linguri de orez, 1 ceapa calita, 1 catel de usturoi pisat, sare si piper si se amesteca bine. In mod normal, ar trebui sa fie de ajuns oul pentru legarea compozitiei, insa carnea mea de pui nu stiu ce avea ca numai nu se lega si-mi curgea toata compozitia, deci m-am vazut nevoia sa adaug vreo 2 linguri de pesmpet pana sa ajung la o consistenta ce sa-mi permita sa fac bilute. Asadar, daca aveti impresia ca nu este bine legata compozitia si ca nu puteti sa faceti carnea bilute, puteti sa adaugati pesmet.

Cand legumele sunt aproape fierte (a fost momentul in care am scos ceapa si copanelele pe care le-am gatit cu smantana) se adauga perisoarele si ardeiul taiat si el cubulete (daca il aveti :P ).

Se lasa maxim maxim 25 de minute, caci daca va fierbe prea mult riscati sa se umfle prea tare in pene orezul si sa se desfaca din perisoare :P .

Dati gust de sare si de piper si daca va place borsul acum e momentul sa il adaugati, inainte de final. Trebuie sa dea doar cateva clocote. Eu am avut bors magic la plic si am pus cam 1 lingurita, dar fiecare va cunoasteti gustul :)

Bineinteles ca se poate servi asa, mai light. Dar cum noua ne plac ciorbele drese cu smantana am trecut si la pasul urmator. Se amesteca 2 galbenusuri cu 2 linguri de apa rece (sau 1 lingurita de otet) apoi se omogenizeaza bine cu smantana (sa folositi smantana buna, pentru ca altfel se va branzi!). Detalii complete despre cum se adauga smantana in ciorba fara sa se branzeasca gasiti aici.

La sfarsit se adauga patrunjel tocat, ori direct in oala cu cioba, ori direct in farfuria de servit.

A iesit o ciorba de perisoare asa de gustoasa, si putin acrisoara de la bors, si putin dulce de la smantana, si cu legume, si cu carne :P

O bunatate de ciorbita!

O sa va convingeti!

Farfuria inainte de a termina de papat ciorbita :P


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Minunat, frumos și inteligent și mai ales cu gust (nu mă refer doar la rețete!) tot ce/cum faceți… JOS PĂLĂRIA! Boghy, dragăăăăăăă, cu așa COMOARĂ la casă, rogu-te, nu mai face mofturi… ;) Spor în toate și bucurii! :)

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>