Ciuperci la gratar

Rezumat
Denumire reteta
Ciuperci la gratar
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 9 Review(s)

Am mancat prima data aceste delicioase ciuperci la gratar prin primavara si de atunci, la fiecare gratar le facem. Si au fost multe tare pana acum (e si normal avand in vedere ca lui Boghy ii place sa se afume :) ). Multumim deci nasilor nostri pentru ca ne-au servit cu asa bunatate (si din cate am inteles si ei au reteta de la nasii lor)… asa ca multumim nasilor nasilor nostri :) .

Pe cat sunt de simplu de pregatit pe atat sunt de delicioase. Asta poate sa v-o garanteze si prietenii si rudele noastre, caci am facut pentru toata lumea bunatatea asta.

Ingrediente:

- 500 grame ciuperci champignon – ideal ar fi sa fie potrivite ca marime si cu palarie adanca)

- branza (nasii au avut branza cu mucegai, eu am folosit branza sarata)

- folie de aluminiu

- un gratar :)

Desi se zice ca ciupercile nu se curata, la cele 500 – 1000 de grame de ciuperci nici nu ma gandesc sa nu le curat. Asadar, se cojeste pielita de pe palarie, iar piciorusul se detaseaza cu grija, se curata de pamant si se pune intr-un castron. Eu nu le spal, dar daca vreti puteti sa faceti acest lucru. Se ia fiecare palarie si se umple cu branza sarata – se “batuceste” putin pentru a sta bine in palarie.

Coditele se taie in 2 sau in 4 pe lungime si se sareaza. Noi le facem de obicei la final, pentru a fi servite cat mai calde. Se aseaza folia de aluminiu pe gratar si peste ea ciupercile palarii si coditele la un loc – ca in imaginea de mai jos.

Sunt gata cand branza se topeste. Pentru ca am folosit branza sarata nu am mai adaugat sare pe palarii. Se scot pe un platou si se servesc alaturi de carnita de pe gratar, sau pur si simplu goale pentru ca au un gust deosebit! Absolut deosebit!

Mai mult ca sigur cred ca pot fi facute si la cuptor :P So… Enjoy it!

P.S. 1 Au fost cazuri in care nu am avut branza sarata dar am avut cas pe care l-am framantat cu sare si au iesit delicioase.

P.S. 2 Surprinzator, branza sarata le da un gust mai bun decat cascavalul. Probat!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>