Coaste la cuptor cu fasole prajita – My Funny Valentine

Rezumat
Denumire reteta
Coaste la cuptor cu fasole prajita
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 17 Review(s)

De ziua indragostitilor (Valentine’s Day cum s-ar zice), bloggerii culinari s-au gandit sa mai incropeasca ceva special pentru voi toti. Pornind de la ideea de a face ceva de genul “My funny Valentine” ne-am gandit sa preparam ceva special, prezentat intr-o modalitate mai comica, sau ma rog, fiecare cum si-a dorit, cum si-a imaginat si cum i-a dictat inimioara…

1. Livia Roua Vision                                               2. Lucian Food and Beyond
3. Brandusa Cooking With My Soul                   4. Mihaela Sava LaPrajiturela
5. Andreea Retete ABC                                        6. Aura Bucataria Aurei
7. Adriana Dragostea in bucate                           8. Andreea Prajituri torturi Dea
9. Daiana si Cosmin Simplu si bun                     10. Dana Prajiturici si alte dulciuri
11. Dia Daria Retetele mele dragi                       12. Claudia Lecturi si Arome
13. Mihaela Voguisine                                           14. Ioana Pasiune si culoare
15. Oana Savori urbane                                        16. Iolanda si Georgiana Sisterskitchen
17. Cerasela Safron and Dates                            18. Monica Monya’s…!!!
19. Lubita Lulu Povesti in bucatarie                   20. Iuliana Cartea de bucate aromate
21. Iuliana Florentina Retete fel de fel               22. Paula Enjoydessert
23. Alice Tara Bucatelor                                       24. Geta Pansy’s recipe
25. Simona Alison’s Trials

Si pentru ca am considerat ca nu e cazul sa fiu serioasa tocmai acum… :P am creat o povestioara si un preparat pe masura. Insa… va spun ca a fost cel mai bun preparat din carne pe care l-am facut pana acum! Cu mana pe inimioara mea zic asta, pe bune! Si reteta o voi reface oricand, cu mult drag, mai ales cand voi avea musafiri, pentru ca au fost fenomenale coastele astea la cuptor!!! Dar nici fasolele prajite nu au fost mai prejos, chiar deloc!!!

V-ati intrebat vreodata… ce se intampla cand o zi asa de speciala, cum este cea de Sfantul Valentin, ajunge prin sate indepartate din Romania?

No dragilor, cica se intoarce Maria acasa, din vizita la nu stiu ce pretini mai orasenizati si fara sa scoata o vorba lu’ Ion, cade-n butoiu’ cu melancolie. Ar prindii numai ghini sa faca o cina din aia romanticoasa, cu lumnina chioara, cu muzicuta surda… Si tocmai ce pusese de cu sara 2 mani de fasole la inmuiat si porcul, o daaa, porcul ce-l taiase zilele trecute, a ramas neafumat… tocmai o buca de carne cu os. Cotrobaie prin odai, printre blide, intr-o parte, in alta, tranteste, bodoganeste… si apoi se linisteste. Noroc ca Maria era gospodina si avea cam di tatii la indemana :)

Privind din afara ai zice ca-i o muiere din aia la care i s-au tochit chicioarele, la prima mare dragoste. Pe semne ca inima-i era plina de fluturasi, cum s-ar zice… Sa aruncam un ochi…

Ingrediente 2 persoane:

- coaste de porc/ scarita/ piept de pui cu os – 500 grame (neafumate)

- 1 ardei iute, mic si gras

- 2 catei de usturoi

- 2 lingurite de boia dulce

- chimen (secarica)

- oregano

- 1 lingura otet

- 2 linguri ulei

- 100 ml sos de rosii

- sare si piper negru

 

Ingrediente garnitura:

- 2 maini fasole mari

- 1 foaie de dafin

- sare si piper

- 1 ceapa

- 2 linguri ulei

- patrunjel verde

Prinde Maria carnea cu incredere, o analizeaza pe toate partile, nu-i prea multumita ca-i piept de porc cu os, pesemne ca vroia o coasta-doua, ca doar nah, s-au gatat… ii smulge cu incredere partea de slana si lasa sa fie carnita mai curata. La cum prinsese cutitul ai zice ca trebuia sa o iei la fuga si intr-o clipita s-au portionat oasele…

coaste-la-cuptor

Cu viteza vantului, ia mojarul in care vara un ardei mic, da gras frate, luat de langa fratii sai (la fel de mici si de grasi) dintr-un borcan cu otet, pus, pare-se, tot de Maria noastra, in vara. Mai zvara acolo 2 catei de usturoi, vreo 2 lingurite de boia dulce, o prinsura de secarica, ceva oregano uscat si incepe sa bata si sa bata. Intr-un blid toarna o cana de sos de rosii, vreo 2 linguri de ulei si 1 de otet si zvara praful batut si incepe din nou sa bata, sa amestece si iar sa bata. Gusta chestia aia, se stramba, pune un praf de piper si ceva mai mult de sare, bate bine din nou, gusta si pare satisfacuta. Cred ca facu treaba buna!

Ma gandesc ca voi puteti sa puneti toate ingredientele intr-un mixer vertical si intr-un minut ati rezolvat! :)

sos

Cu unsoara aia ros-portocalie o uns toata carnea, ca nu se mai vedea daca-i carne, daca-i unsoare.

coaste-in-sos

Cum Ion al ei era ocupat cu gospodaria, cu animalele si nu avea timp sa intre in casa, Maria noastra a inceput sa aranjeze masa. O pus 2-3 ziare peste care o aruncat vreo 2 mileuri ros, si o pus lumanarea. O aprinde, o stinge…

fum

O aprinde din nou… se uita, lipseste ceva… Flori, de unde sa puna o floare si ea pe masa? Fuge in casa mare, se intoarce…

lumanare

Trandafiri facuti din frunze, de ea cica :D Or fi ei uscati, dar macar sunt flori pe masa!

flori-din-frunze

Aprinde lumnina din nou, se uita, stinge lumnina si continua cu mancarea.

momente

O incins cuptioru pentru carne si o zvarla acolo pe toata. Fasolea o pus-o la foc si cum incepea sa bolboroseasca, cum o strecura si punea alta apa la fiert.

fasole

Se uita din cand in cand la carnita, o intoarce pe tatii partile. Prinde ceapa, o toaca de-ti vine sa plangi, nu alta… o pune la calit cu putin ulei si sare, si toarna fasolilii in tigaie, cu putina zeama.

fasole-prajita

Adauga un praf de piper si lasa totu la foc mic, sa bolboroseasca. Cu cat mancarea incepea sa fie gata, Maria devena tot mai ros in obrazi, si inima ii batea tot mai tare. Scoate sticla cu vinul facut de omul ei, pune un pahar sanatos de vin, trage o inghitatura serioasa si-si vede de treaba mai departe.

Toate erau gata… scoate fasolilii intr-un vas, presara putin patrunjel, pune coastele in farfurie, aprinde din nou lumanarea si striga, mai fara glas… Ioane!!! No hai la masa barbate! Intra Ion in casa si vede masa aranjata… No muiere, te-ai dilit? Ce-i cu tine, fa? No Ioane, d’aia sunt coasta din coasta ta!

cina-romantica

fasole-prajita

coaste-la-cuptor

Insa dupa ce a inceput sa mance sanatos si sa-i dea cu vin.. s-a incins atmosfera cu totul! Ion se relaxase si el si fu surprins de-a dreptul de mancare… Maria se umflase tot in pene cand il vazu asa de fericit. Si s-o gandit in sinea ei, ca poa’ sa faca mai des din astea, fara o sarbatoare anume…

coaste-crocante-la-cuptor

coaste-cu-sos-la-cuptor

coaste-crocante


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

4 Comentarii

  1. Tu si cu Lucian conduceti detasat! Bravo pt preparat, poze, poveste, intreg scenariul este foarte muncit si se vede. Bravo!
    Sa mai copiezi lista cu noile linkuri, din lista asta veche lipsea Alice dintr-o eroare tehnica, probabil a editat deodata cu altul si i-a luat inainte cu salvarea

    Post a Reply
    • Multumesc Didi! Povestea mi-a venit imediat in cap in momentul in care Laura a venit cu ideea de Marie+Ion=LOVE. Nu am avut timp sa o scriu asa cum as fi vrut, dar mi-a placut mult sa fac pozele pentru tema asta, asa ca iti multumesc ca ai venit cu propunerea :*
      O sa modific lista mai inadata, restul abia duminica, caci mergem din nou la munte sa facem tochitura si fasole cu ciolan – chiar vorbesc serios :D
      Te pup si vin cu comentariile si analizele pe duminica, cand ma intorc!

      Post a Reply
  2. Buna, Alex, ce mai faci? :) Sunt in campanie de recuperare de link-uri. Te rog, cand ai timp, sa inlocuiesti in acest proiect la Didi Food Design, link-ul vechi care nu mai este valabil, cu acesta: http://rouavision.ro/2014/02/13/salata-de-boeuf/ (blogul fiind golit de continut de cand m-am mutat pe domeniu). Iti multumesc mult! Sper sa ne mai intalnim si la alte proiecte. Te mai rog sa verifici daca nu l-a reformatat la upgrade. Fetele mi-au zis ca de 2-3 ori au salvat pana sa apara valid. Imi pare rau pentru neplaceri si pentru ca te retin. Livia aka Didi

    Post a Reply
    • Draga Didi, sa ma obisnuiesc sa-ti spun Livia prima data :) Cu intarziere, dar modificat. Am lipsit mult, dar sper sa ma intorc. Vad ca ti-ai facut o “casuta” tare tare frumoasa! Mult succes in acest nou proiect! Te pup cu drag!

      Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salata de boeuf | FOOD DESIGN - […] Daiana si Cosmin Simplu si bun 10. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. Dia …
  2. Trufe de ciocolata | Voguisine - […] Daiana si Cosmin Simplu si bun 10. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. Dia …
  3. Salsifi sau barba caprei,o leguma de altadata | Alison's Trials - […] Daiana si Cosmin Simplu si bun 10. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. Dia …
  4. White chocolate brownies – My funny Valentine | Sisters' Kitchen - […] Daiana si Cosmin Simplu si bun 10. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. …
  5. Sfaturi culinare pentru Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day | Food and beyond… - […] Daiana si Cosmin Simplu si bun 9. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia …
  6. Budincă Dukan puţin îndrăgostită | Cartea de Bucate Aromate - […] Aurei  Dragostea in bucate Prajiturici Torturi Dea Simplu si bun Prajiturici si alte dulciuri  Gustolandia Retetele mele dragi Lecturi …
  7. Inimi inflacarateCooking with my soul - […] http://www.simplusibun.ro/ 9. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria www.retetelemeledragi.com 12. Claudia Lecturi …
  8. Inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni | Lecturi si Arome - […] Gustolandia […]
  9. Stii sa faci corect un pandispan ? | Prăjiturici şi alte dulciuri. - […] Alexandra Butnari  Gustolandia   […]
  10. Tort cu inimi inghetate | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu - […] Alexandra Butnari  Gustolandia […]
  11. Salata de cruditati cu spanac | Retetele Mele Dragi - […] Gustolandia […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>