Cobbler cu prune

Rezumat
Denumire reteta
Cobbler cu prune
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 25 Review(s)

Am primit la prune anul acesta de nu am mai stiut ce sa mai fac cu ele. Pe langa cele vreo 20 de borcane mari cu compot si gem, am rontait la prune de m-am saturat. Bine, nu m-am saturat, ca la iarna o sa-mi fie dor de ele, dar inevitabil trebuia sa le mai folosesc la ceva. Si ideea mi-a venit dupa ce am “savurat” un blog culinar din afara – Inspired Taste. Ca sa nu mai zic ca aveam ingredientele la indemana si era usor de facut, numai buna pentru acea zi libera in care trebuie sa le faci pe toate: de la curatenie la mancare si daca mai e timp si ceva dulce. Si am avut timp pentru cobbler cu prune:

Ingrediente umplutura:

- 1 kg prune

- 80 – 100 grame zahar (eu am folosit un zahar nerafinat, brun – dar merge cu orice fel de zahar)

- zeama de la jumatate de lime

- 2 linguri faina

- 2 lingurite scortisoara

- 1 varf de cutit de nucsoara

- un praf de sare

 

Ingrediente biscuite:

- 100 grame faina

- 50 grame zahar

- 1 lingurita praf de copt

- 60 grame unt

- 80 – 100 ml lapte

- un praf de sare

Incingeti cuptorul la 190 de grade. Spalati bine prunele, le scoatei samburii si le taiati feliute.

prune-fara-samburi

Adaugati peste ele faina, praful de sare, zaharul, scortisoara, nucsoara si zeama de lamaie, amestecati si puneti intr-un vas de yena.

prune-cu-scortisoara

Daca folositi zahar normal, nu va avea aceasta culoare :)

prune-la-cuptor

Puneti vasul in cuptor si treceti la prepararea biscuitelui. Faina cu praful de copt si sarea se amesteca bine, se adauga zaharul (tot zahar brun am folosit), se amesteca din nou, pentru ca praful de copt sa fie bine amestecat in pulberea de faina.

zahar

Se adauga cubuletele de unt (rece) si se framanta intre degete.

unt

Cam asa:

biscuite

Se toarna laptele, pentru inceput puteti pune doar vreo 70-80 de grame de lapte, amestecati cu o lingura si doar daca mai e cazul mai adaugati. Aluatul trebuie sa se tina de lingura. Scoateti vasul din cuptor si cu lingura puneti aluat peste prune, fara a-l intinde, pentru ca la cuptor se va intinde singurel atat cat e nevoie. Si va arata asa frumos :D Va face o crusta crocanta la cobbler, adica o crusta de biscuite. Lasati la cuptor 40-50 de minute, pana ce biscuitele va deveni auriu si crocant. Din nou, daca folositi zahar alb, va avea o alta culoare. Gustul insa ramane la fel de bun :)

biscuite-si-prune-la-cuptor

Ce va ziceam? :D

biscuite-cu-placinta

Este ca un fel de tarta, nici nu stiu cum sa descriu acest cobbler cu prune, insa va zic asa: interior moale, aromat, parfumat si cu crusta crocanta de biscuite. Simplu sau servit cu inghetata deasupra. Cald sau rece. Servit oricand, cu orice fructe :)

V-am convins?

placinta-cu-prune

placinta-cu-prune-la-cuptor

prune-cu-biscuiti


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>