Cornulete fragede

Rezumat
Denumire reteta
Cornulete fragede
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 37 Review(s)

Craciunul trecut m-am incumetat sa fac cornulete fragede pentru ca am avut osanza, care tot imi facea cu ochiul. Au iesit atat de bune ca tare mandra am mai fost de ele. Anul acesta sper sa am timp sa fac nuci. Sunt migaloase si cornuletele si nucile, dar sunt buuune si ies atat de muuuulte, ca nu ai cum sa rezisti tentatiei. Abia astept! :D

Ingrediente cornulete fragede:

- 4 galbenusuri

- 7 linguri smantana

- 500 grame untura (osanza)

- sare

- faina cat cuprinde

- magiun sau gem de prune

- zahar pudra

Incingeti cuptorul la temperatura medie si pregatiti 2 tavi de copt. Puneti cele 4 galbenusuri de ou, smantana, untura si praful de sare intr-un vas si incepeti sa adaugati faina treptat. Puteti sa amestecati cu o spatula, iar pe masura ce adaugati faina incepeti sa framantati cu mana.

untura

Framantati usor si aveti grija sa nu puneti prea multa faina, caci trebuie sa rezulte un aluat moale, foarte fraged si usor de modelat. Il framantati pana nu se mai lipeste de mana.

Aluat-cornulete

Impartiti aluatul in 10-15 bucati egale si intindeti cu sucitorul, pe masa pudrata cu faina. Impartiti foaia in 8 si pe fiecare margine din exterior puneti magiunul sau gemul de prune. Rulati dinspre exterior spre interior si formati cornuletul. Asezati-le in tava si dati la cuptor pana se coc frumos, se rumesc.

Magiun

Dupa ce scoateti cornuletele din cuptor, trebuie date fierbinti prin zahar pudra, dar cu atentie caci sunt fragede si se rup usor. Si mai si pisca de degete, caci frig :D

Cred ca si voua va plac aceste cornulete fragede caci se topesc de-a dreptul in gura. Singura lor problema este ca se cer mancate, un cornulet, alt cornulet si alt cornulet.

Sa ma opreasca cineva!!!

Cornulete-fragede

 

Cornulete-fragede-untura

 

Cornulete-untura


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>