Cornuri bicolore

Le iubesc!!! Pufoase, delicioase, ciocolatoase… Absolut divine!

Nu am sa uit ca la primul meu team-building in firma la care lucram acum vreo 5-6 ani (doar de-o luna) am rugat-o pe mama sa-mi faca portie dubla de cornuri (eram in jur de 30-35 de persoane si stiam doar 1 persoana – colegul meu Cornel, de la Suceava :D ) Cica asa era moda, fiecare sa vina cu ceva… vreau sa va zic ca cele 80 de cornuri s-au devorat imediat ce le-am scos la lumina… focului de la gratar, si ca a doua zi eram cea mai cunoscuta persoana din firma :P . Ajunsi acasa, ma sunau sa-mi ceara reteta.

Am facut-o si eu prima data, si desi nu mi-au crescut asa frumos cum ii cresc cornurile mamei mele, au fost la fel de delicoase!!!

Ingrediente 40 de cornuri:

- 1 kg faina

- 70 grame drojdie

- 150 – 200 ml ulei

- 2 oua

- 1 cana lapte caldut

- 1 cana zahar

- un praf de sare

- coaja de lamaie

- cacao

- 1 varf praf de copt

Pentru umplutura:

- ciocolata

- stafide

Pentru insiropat:

- 200 grame zahar

- 200 ml apa

- 500 grame cocos

Inca de la inceput se lucreaza in 2 castroane diferite. Asadar, impartim drojdia in jumatate, adaugam in fiecare castron cate o lingurita de zahar si lasam 10-15 minute pana se lichefiaza. Dupa ce s-a lichefiat, se adauga cate o lingura de faina si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se adauga laptele caldut (cate 100 de grame in fiecare castron). Se lasa 20 de minute, timp in care se va forma o spuma.

Se adauga ouale (cate 1 ou in fiecare castron), faina, zaharul si praful de copt (toate impartite in jumatate) si un praf de sare, apoi intr-un castron se pune coaja de lamaie, iar in celalalt cacao.

Se adauga cate 50 ml de ulei in fiecare castron, apoi, pe parcurs ce se framanta se adauga si restul de ulei. Va rezulta un aluat destul de lipicios si de moale, insa trebuie lucrat cu ulei ca sa nu se prinda de degete.

Se da la crescut 30 de minute, dupa care, fiecare aluat de imparte in 5. Se ia prima bucata de aluat alb si se intinde cu sucitorul o foaie rotunda (masa sa fie unsa cu putin ulei). Nu trebuie intinsa tare, aluatul e destul de grosut. Se ia apoi o bucata de aluat maro, se intinde putin in mana, apoi se aseaza peste alatul alb si se intinde peste acesta, pana ajunge la aceeasi dimensiune. Se taie in 4, rezultand 8 bucati de cornuri. Pe marginile exterioare se aseaza ciocolata (ciocolata alba peste aluatul maro) impreuna cu stafidele. Se ruleaza dinspre exterior spre interior.

Acestea vor fi cornurile albe.

Pentru cornurile maro se procedeaza invers: prima data se intinde foaia maro, apoi cea alba si se umble cu ciocolata maro si cu stafide.

Se aseaza in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei. Se aseaza cu lipitura in jos pentru a nu se desprinde.

Intre timp se prepara siropul: zaharul cu apa se pun pe foc si se lasa la fiert pana se ingroasa, in jur de 10-15 minute. Cornurile scoase din cuptor se trec rapid prin acest sirop apoi prin nuca de cocos.

Iese o minunatie de castron urias plin de aceste bunatati! V-am zis ca-s delicioase? Nu am credeti? Ia rapid in bucatarie sa incercati! :P

Se pastreaza acoperite!

Da, suuunt delicioase!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>