Crema de branza

Rezumat
Denumire reteta
Crema de branza
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 34 Review(s)

Am mancat crema de branza (ca nici nu stiu cum sa-i zic… ca ar fi mai degraba o pufosenie, o spuma de branza), la nasa mea si de atunci gandul mi-a stat numai la ea (la branza ma refer, dar si la nasa, si pe aceasta cale ii transmit cele mai calde imbratisari). Normal ca nu am rezistat si am incercat-o si eu, ce-i drept, acum vreo jumatate de an, cand a fost foarte apreciata de musafiri. Apropiindu-se ziua mea, m-am gandit sa o refac si uite asa mi-am dat seama ca de fapt reteta nu a mai fost postata pe blog (rusinica, rusinica). Eu zic sa va uitati la poze si poate va tenteaza, caci daca ar fi sa incep sa o descriu… nu m-as mai opri din laudat :D

Ingrediente:

- branza telemea de vaca

- 1 galbenus fiert + 1 galbenus crud

- ulei

- smantana dulce buna buna

Puneti branza telemea in apa si o lasati asa pentru vreo 1 ora, ca sa nu mai fie asa de sarata. Intre timp pregatiti maioneza. Fierbeti bine un ou, pentru vreo 10 minute. Apoi amestecati galbenusul cu sarea si adaugati un galbenus crud. Turnati incet ulei si amestecati, avand grija sa nu se taie.

Pentru a face o maioneza mai deschisa la culoare, folositi oua cumparate. Adaugati smantana dupa gust. Va trebui sa iasa cam asa:

maioneza-cu-smantana

Scoateti telemeaua din apa si o lasati cateva minute pe servetele de bucatarie, pentru a se scurge apa. Apoi o dati pe razatoarea mica. Si ati cam terminat :)

Luati un vas in care incepeti sa puneti straturi alternative de maioneza, branza rasa, iar maioneza si terminati cu un strat de branza. Dati la rece si serviti apoi cu prietenii!

telemea

Cand o sa incerce musafirii crema de branza nu prea o sa stie ce mananca (in afara de branza care se vede) caci in combinatie cu maioneza cu smantana se face o spuma care se topeste literalmente in gura.

crema-de-branza

spuma-de-branza

branza-pufoasa


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>