Crema de portocale cu vin alb

Rezumat
Denumire reteta
Crema de portocale cu vin alb
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
no rating Based on 0 Review(s)

Mi-am adus aminte ca vazusem reteta asta de crema de portocale prin caietele de bucate ale mamei mele in momentul in care a mai rams un deget de lichior de portocale. Asa ca am luat sticla si am pus-o in spatele altor sticle de “beutura” din barul lui Bogdan (cum ii place lui sa zica) sa fiu sigura ca nu se mai atinge nimeni de ea :D Cica sotul meu drag a zis sa facem un pact, lunar, cand imi cumpar eu ceva pentru bucatarie el sa-si ia o sticla de bautura sa-si uuuuumple barul. I-am spus ca sunt de acord, dar sa inceapa cu sticla de rom, ca tare as avea nevoie la unele retete :D si nu a mai cumparat nimic hahahaha :P

Ingrediente:

- 2 plicuri gelatina

- 4 oua

- 100 grame zahar

- 2 plicuri zahar vanilat

- 175 ml suc natural de portocale

- 200 ml vin alb (preferabil Lacrima lui Ovidiu – sau orice vin bun – se va simti aroma destul de intens!)

- 4 linguri lichior de portocale (eu am folosit Cointreau – dar puteti folosi orice lichior de portocale)

- 250 grame smantana

- ciocolata, scortiosoara, coaja de portocale pentru ornat

Gelatina se pune la inmuiat in sucul de portocale. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Le ametiti bine pana se deschid la culoare si se topeste zaharul – avand in vedere ca nu se va pune pe foc, nu trebuie sa se mai simta zaharul! Vreo 10 ar fi de ajuns :) Se adauga apoi vinul si lichiorul de portocale si se mixeaza din nou.

O data inmuiata gelatina, puneti pe bain marie sau la microunde, cu grija sa nu fiarba! Detalii complete despre cum hidratati si topiti gelatina gasiti aici.

Turnati apoi peste galbenusuri si mixati bine.

galbenusuri-cu-vin

Dati la frigider si apoi mixati smantana. Nu trebuie sa se intareasca, ci doar sa o bateti putin. Apoi, separat, mixati albusurile spuma.

Scoateti de la frigider crema de galbenusuri care deja incepe sa se intareasca.

crema-portocale

Adaugati smantana si albusurile si amestecati incet, de jos in sus.

albusuri

La final va arata asa.

crema-cu-vin

Puteti sa o puneti in forme sau sa o mai lasati la frigider pentru cateva minute, cat incepe sa se intareasca din nou, apoi puneti in pahare. Intre lingurile de crema de portocale am pus si scortisoara… stiti voi, pentru o aroma mai intensa :)

Si dupa cum va ziceam, folositi un vin bun, pe langa sucul natural de portocale, este unul din ingredientele principale si aroma cremei va fi in functie de vinul ales.

Enjoy!

crema-de-portocalte-cu-vin

crema-de-portocale


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>