Crema de vanilie

Rezumat
Denumire reteta
Crema de vanilie
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 8 Review(s)

Hmmm… ce bunatate! Si ce textura! Puteti sa folositi aceasta crema de vanilie la orice: de la creme de tort sau de prajituri la eclere. Sau la Pavlova, cum am folosit eu. Si se face foarte rapid si cu ingrediente la indemana.

Ingrediente:

- 7 galbenusuri

- 600 ml lapte

- 200 grame zahar

- 50 grame amidon

- vanilie baton sau esenta

Puteti sa reduceti cantitatile in functie de cat de multa crema de vanilie aveti nevoie. Pregatiti o oala mare cu apa rece.

Se amesteca bine galbenusurile cu amidonul. Daca va intrebati de ce sunt galbenusurile asa de galbene… ei bine, pentru ca sunt de la gaini crescute… la tara :D

galbenusuri

galbenusuri-cu-amidon

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Aveti grija sa amestecati din cand in cand pentru a se topi zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele se ia de pe foc si se toarna 1 lingura de lapte fierbine in galbenusuri, amestecand bine bine de tot, pentru a se omogeniza. Apoi luati inca 1 lingura de lapte si turnati din nou in galbenusuri. Procedati asa cu vreo 6-7 linguri de lapte, amestecand foarte bine.

cu-lapte

Daca nu amestecati riscati sa se fiarba si sa se branzeasca galbenusurile. Dupa 6-7 linguri de lapte, puteti sa turnati in fir subtire, amestecand continuu. Sa nu va speriati daca face multa spuma, la fiert va disparea!

spuma

Dupa ce ati turnat tot laptele si ati amestecat bine de tot, turnati compozitia de galbenusuri inapoi in oala si puneti inapoi pe foc. Amestecati intr-una pana se ingroasa – nu dureaza mult si veti vedea ca prinde o consistenta foarte placuta. Cand s-a ingrosat, luati vasul de pe foc si puneti-l in vasul cu apa rece, amestecand continuu pana se raceste putin. Adaugati esenta de vanilie sau continutul din pastaia de vanilie.

crema

Folositi crema de vanilie la ce va pofteste inimoara: torturi, eclere, prajituri. Este foarte fina si aromata.

crema-fina-de-vanilie

crema-de-vanilie

Pentru utilizarea albusurilor ramase aveti aici cateva idei :)


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>