Crinkles

Inca de anul trecut ma tot uit la minunatiile astea, si am tot amanat – rau am facut!!! A fost o adevarata placere sa le fac, sa le tavalesc prin zahar si apoi sa stau cu ochii in cuptor sa vad cand si cum incep sa crape asa frumos… Le-am scos din cuptor la 2 noaptea (cam asa pregatesc eu bunatatile pentru sarbatori, pentru ca ziua sunt la munca :D ) si nu-mi venea sa merg la somn, admirandu-le… Merita sa le faceti!

Ingrediente (aproximativ 40 de bucati):

- 2 oua

- 100 grame zahar

- 60 grame unt

- 230 grame ciocolata amaruie

- 230 grame faina

- 1 lingurita praf de copt

- varf de sare

- esenta vanilie

- zahar tos

- 150 grame zahar pudra

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie si se lasa sa se raceasca putin.

Se mixeaza cele 2 oua impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Ciocolata racita (la temperatura camerei) se adauga peste ouale mixate (sau invers :P ) si se mixeaza pana la omogenizare. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia initiala, la care se adauga un praf de sare si esenta de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia. Va rezulta o crema care nu poate fi modelata asa, astfel ca se da la rece pentru cel putin 3 ore.

Se incinge cuptorul la 170 de grade si se tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz. Se scoate compozitia de la rece si se ia cu lingurita o cantitate cat o nuca, se formeaza o bila cu ajutorul palmelor si se trece initial prin zahar tos si apoi prin zahar pudra, din abundenta.

Se pun in tava si se preseaza putin cu degetul (la prima tura nu i-am presat, dar la a doua am apasat putin pe ei si parca ies mai frumosi).

Se dau la cuptor pentru 10 minute. Cand o sa le faceti prima data o sa stati si voi cu ochii in cuptor sa vedeti cum se crapa…. (ca si mine de altfel). Se lasa in tava la racit pentru ca sunt fragezi.

Se pastreaza cel mai bine in cutii metalice.

Sunt crocanti la exterior si foarte pufosi in interior. Si contrastul dintre albul pur al zaharului si ciocolata neagra ii face foarte aratosi si eleganti. Si sunt asa de dragalasi!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Am incercat reteta aceasta si pot sa spun ca sunt delicioase. Foarte pufoase. De mult timp caut o reteta de cookies care sa fie moi. Baietelul meu a fost foarte incantat. Mersi. Frumos blogul tau .

    Post a Reply
    • Otilia draga, ma bucur ca au fost pe placut vostru! Te astept sa incerci si alte retete si sa impartasesti cu noi reusitele :)
      O primavara minunata iti doresc!
      Alexandra

      Post a Reply

Lasă un răspuns către Alexandra Butnari Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>