Cum se adauga smantana in ciorba fara a se branzi

Am fost super incantata cand am facut prima mea ciorba radauteana. Avea exact gustul cum il stiam eu, asa cum o facea mama acasa. Doar ca am fost dezamagita ca mi s-a branzit smantana cand am pus-o in ciorba. Apoi, cand am facut ciorba de afumatura, iar s-a branzit… Suparata de numa’ pun mana pe telefon sa cer sfatul mamei (si eu incapatanata, de parca nu puteam sa o intreb de la inceput :D ). Si iata secretele :P

In primul si in primul rand, se stinge focul la ciorba! Smantana se adauga dupa vreo 5 minute dupa ce ati stins focul, pentru ca altfel, oricat de buna ar fi smantana, se va branzi din cauza temperaturii ridicate.

Pentru o consistenta si un gust mai bun, adaugati si galbenus de ou. Depinde de cantitatea supei, de obicei pun intre 3 si 5 galbenusuri peste care adaug o lingurita de otet si una de apa rece si le amestec bine. Apoi se adauga smantana si se omogenizeaza.

smantana

Asadar, dupa ce ati stins focul la supa/ciorba luati un polonic de zeama si turnati peste smantana. Amestecati bine, apoi mai puneti un polonic de zeama.

ciorba-in-smantana

Si tot asa pana amestecati cu smantana mai bine de jumatate din cantitatea de zeama.

smantana2

Apoi luati un polonic din zeama amestecata cu smantana si turnati peste supa/ciorba si amestecati, si tot asa pana terminati de turnat smantana.

smantana3

Nu se mai pune pe foc! Dupa aceasta etapa adaugati verdeata si atat!

In acest fel, va asigur ca smantana nu se va branzi cand o turnati in ciorba!

ciorba-cu-smantana


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

4 Comentarii

  1. problema este cu ceea ce ramane pe a doua zi ca se branzeste la reincalzire iar oul se coaguleaza, de aceea eu pun strict la cantitatea pentru o zi. e bine de precizat

    Post a Reply
    • Didi, sincer iti spun ca atunci cand folosesc smantana buna (grasa) si respect indicatiile, daca nu mi s-a branzit de la inceput, nu mi se branzeste nici la reincalzire. Cand dam de o smantana buna, ar trebui sa ramanem pe ea.
      E buna si ideea cu adaugarea smantanii doar pentru consumul de o zi, poate unii vor ciorba/supa mai light…
      Merci de comentariu!
      Te pup, Alexandra

      Post a Reply
  2. Bună ziua. In ciorba rădăuteană se pun doar galbensurile, nu si albusurile? Si ati putea sa imi spuneti ce smanatana folositi sau de care să cumpăr ca să fie de calitate? Multumesc

    Post a Reply
    • Eliza, eu pun doar galbenusurile si smantana, dar smantana buna. Din comert nu as putea sa iti spun care e buna, preferabil ar fi sa fie una de tara, foarte grasa, eventual luata din piata sau din halele de lactate. Daca nu… una cu procent mare de grasime :) Foarte important e procedeul si te rog sa-l respecti, pentru a nu ti se branzi.
      Astept raspunsul tau :) Sa ai spor!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>