Cum se curata rosiile de pielita / cum se decojesc rosiile

Rezumat
Denumire reteta
Cum se curata rosiile de coaja
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

Din categoria cum se… a sosit timpul sa va prezint si cum se curata rosiile de coaja. Acum insa depinde si de rosii, ca daca aveti din alea de tara – bot de iepure, se curata perfect fara sa le faceti nimic. Insa cum de cele mai multe ori avem rosiile astea normale, puteti sa le curati rapid astfel:

Prima si prima data le spalati bine. Apoi pregatiti 2 vase: un vas cu apa il puneti la fiert, in alt vas puneti apa rece. Se spune ca se pune si gheata in vasul acesta… hmmm… eu folosesc apa rece de la chiuveta si merge foarte bine. Asadar, cand apa incepe sa fiarba, luati de pe foc si puneti rosiile in ea.

in-apa-fierbinte

Lasati 1-2 minute, nu e necesar sa le lasati mai mult (nu trebuie sa se inmoaie!), dupa care le scoateti si le puneti in vasul cu apa rece.

in-apa-rece

Lasati si aici 1-2 minute, dupa care luati rosiile, le taiati putin in varf si incepeti sa le decojiti. Pielita se desprinde foarte usor.

se-cojeste

cum-decojim-rosiile

rosii-taiate


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>