Cum se face baia de aburi / bain marie

Baia de aburi, asa cum ii zicea mami meu, sau bain-marie cum e termenul gastronomic deja celebru este o tehnica folosita destul de des in bucatarie, cu ajutorul careia se poate controla temperatura, oferind caldura constanta vasului de deasupra.

Asadar, fara prea multa teorie: se ia un vas in care se pune putina apa.

Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei folosesc un castron de inox.

Pe bain-marie se fac in principal creme (ce trebuie si mixate intre timp), sosuri, dar se topeste si ciocolata si gelatina.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>