Cum se face testul cu scobitoarea

Dupa cum stiti, la mama acasa nu am gatit mai deloc, desi o ajutam tot timpul, mai ales de sarbatori cand facea mancare si dulciuri ca pentru un bloc intreg. Pacat ca pe vremea aceea nu aveam nicio treaba cu bucataria si mama-mi zicea tips-uri si Alexandra nu le da importana.

Testul cu scobitoarea insa, mi-l aduc aminte perfect, cu cate gratie se uita la tava, introducea scobitoarea si analiza… :)

Este foarte important sa respectati timpul trecut in fiecare reteta. Daca zice ca in primele 20 de minute sa nu deschideti cuptorul, apoi asa sa faceti!!! Dupa ce expira timpul specificat de fiecare reteta puteti sa deschideti rapid cuptorul si sa faceti testul cu scobitoarea in cazul in care nu sunteti siguri ca e gata.

Asadar, testul cu scobitoarea se face in momentul in care se atinge sau expira timpul specificat, sau aca nu aveti timp specificat, in momentul in care incepe sa prinda culoare. Luati o scobitoare, o introduceti in aluat si daca scobitoarea iese cu aluat se da din nou la cuptor.

In momentul in care scobitoarea iese curata din aluat, inseamna ca este gata. Stingeti focul si lasati la racit conform retetei.

Acum poate intelege si Boghy al meu de ce tot scoate scobitori din pachet si tot se termina :P

V-am pupat!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>