Cum se pune smantana pe malai

Pentru unele pascute de Paste este necesar a se pune smantana pe malai pentru a lasa zarul ce il mai are si a ramane cat mai deasa, pentru buna reusita a cremelor. Nu am facut foarte multe pascute la viata mea, dar cand vedeam o reteta ce necesita acest procedeu, saream mereu peste reteta si treceam la alta. Asta pana la pasca cu ciocolata de la Doamna Jeni, care e preferata mea din categoria pascutelor ciocolatoase. Asadar, orice lucru are un inceput.

Si procedam asa:

Luam un vas incapator si punem malai in el. Eu am pus aproape 1 kg de malai pentru 1 kg de smantana (care era foarte deasa). Deci puneti malai sa ajunga. Luati tifon si preferabil puneti smantana in 2-3 straturi de tifon.

smantana-malai

Cum a mea a fost deasa nu a dat pe din laturi.

smantana-in-tifon-pe-malai

Asa ca doar am pus capetele tifonului peste smantana si am dat la frigider pana a doua zi.

smantana-in-tifon

Este de preferat ca smantana sa cel stea cel putin 6-8 ore pe malai, asa ca cel mai bine lasati peste noapte. Daca smantana este mai lichida, incercati sa prindeti capetele tifonului cu un elastic sa fiti siguri ca ramane acolo :P

A doua zi va arata asa:

smantana-pe-malai

Iar malaiul va fi ud, deci nu il refolositi :P

smantana-si-malai

Sper ca v-a fost de folos!

Va doresc spor la bucatarit!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>