Desert cu mascarpone, vin si piscoturi

Rezumat
Denumire reteta
Desert cu mascarpone, vin si piscoturi
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Aveam 2 cutii de mascarpone in frigider pe care am tot amanat sa le “gatesc” in vreun fel, din lispa…de timp :) Dar cum prind liber o zi (si de obicei e vineri) incerc sa-mi rascumpar “greseala” :P As sta numai in bucatarie, gatind si ascultand muzica, apoi servind prietenii, la un pahar, doua, trei de vorba :P dar cum mai trebuie sa fac si celelalte indatoriri, se intampla sa fiu nevoita sa fac ceva rapid, pentru a avea timp sa mai fac si curatenie si alte cele. Si dupa cum ziceam, a fost cazul sa folosesc mascarpone inainte sa se gandeasca sa iasa din garantie, asa ca am facut ceva rapid, dar dupa care mai ca ne-am lins pe degete… de fapt, am lins lingurita si paharul :) )

Ingrediente 6 cupe medii de martini:

- 1 cutie mascarpone (250 grame)

- 1 ou + 1 galbenus

- 7 linguri zahar

- 200 ml smantana pentru frisca

- 2 plicuri intaritor de frisca

- 50 ml vin alb buuun de tot (Lacrima lui Ovidiu)

- 200 grame de piscoturi

- 50 grame de ciocolata

- cirese confiate si sticksuri de ciocolata (optional)

Oul si galbenusul se mixeaza spuma cu 3 linguri de zahar. Dupa ce s-a facut spuma am pus cateva minute pe baie de abur.

spuma-de-ou

Se lasa pe foc pana ce zaharul se topeste integral, amestecand din cand in cand cu mixerul sau cu telul. Se lasa la racit.

Se mixeaza bine mascarpone pana devine spuma si se adauga in spuma de oua, racita.

mascarpone

Smantana pentru frisca (am folosit La Dorna) se mixeaza si ea bine, spre final se adauga celelalte 4 linguri de zahar si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Spre final se adauga cele 2 plicuri de intaritor de frisca (punem 2 pentru ca avem si mascarpone si smantana si vin si in total fac 500 de grame).

Se adauga si frisca peste compozitia de oua si mascarpone, se pun cei 50 de ml de vin alb (Lacrima lui Ovidiu). La final o sa aveti o spuma ce va vine sa o mancati asa… Ceea ce am si facut :P

spuma-cu-mascarpone

Piscoturile se rup in bucati mai mici si mai mari si apoi mai mari si mai mici :P Se iau cupele de martini, in care se adauga o lingurita de compozitie, apoi se pun 2-3 lingurite de piscoturi sfaramante. Pentru ca mai aveam putin dulce de leche, pastrat special pentru asa ceva :P , am turnat pe marginile cupei de martini.

dulce-de-leche

Apoi continuam, iar compozitie, iar piscoturi, pana terminam cu compozitie deasupra. Radeti putina ciocolata si ornati cu visine confiate.

Se da la rece pentru cel putin 4 ore.

tiramisu-la-pahar

Piscoturile se inmoaie, crema parca devine si mai cremoasa iar aroma de vin… e cu adevarat mortala! E un dulce ce se face rapid, cu efort putin, insa cu care veti avea succes garantat!

desert-cu-mascarpone,-vin-s

Reteta adaptata dupa crema de mascarpone din Cartea regala de bucate a Principesei Margareta a Romaniei.

Pentru utilizarea albusurilor ramase aveti aici cateva idei :)


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>