Friptura de iepure

V-am spus eu ca in urma distractiei de la Dorna care printre altele a fost cu iepure la gratar si iepure la ceaun ne-am “umplut” frigiderul cu iepuri :P Sa nu intelegeti gresit, 2 au fost (multumesc Diana) si au fost deliciosi. Daca tot era ziua lui Bogdan si aveam si musafiri, am zis sa-i servesc si cu alta fripturica, care a fost foooooarte apreciata!

 

Ingrediente:

- 1 iepure

- condimente: sare, piper, boia dulce, ienibahar, coriandru, boabe de mustar si cimbru

- ulei de masline

- 1 lamaie

- 2-3 cartofi

- 2-3 morcovi

- 1 ceapa

- 2 catei de usturoi

- 100 ml vin alb

Iepurele se spala bine, se portioneaza si se condimenteaza: sare, piper, boia (pentru culoare :P ), ienibahar, coriandru, boabele de mustar si putin cimbru, masat cu ulei de masline si lasat in baia de vin alb. Usturoiul l-am tocat bucati mici si am presarat peste carnita si am dat la rece cateva ore.

Cartofii cu morcovul si cu ceapa se taie cuburi. Se pune iepurele in tava impreuna cu legumele, iar deasupra se toarna baitul in care a stat iepurele. Se acopera cu folie de aluminiu si de la cuptor la foc mediu.

La fiecare 15 minute se scoate tava din cuptor si cu o lingura se da cu zeama peste carnita. Dupa 30-40 de minute se da folia jos. Se continua balacirea iepurelui in bait :P Daca este nevoie, pe parcurs mai adaugati apa sau vin, ca sa nu se arda.

La final se pun deasupra felii subtiri de lamaie…trebuie sa arate cam asa:

O carnita tare gustoasa, usor crocanta dar in acelasi timp frageda in interior!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

7 Comentarii

  1. azi am facut si eu ciorba de sfecla rosie si parjoale….!!! e vina ta :) ))) mi-ai facut pofta!!!!

    Post a Reply
  2. f bune!!! ciorba e chiar rosie….super!! e prima data cand folosesc si conopida in aceasta ciorba!!multumesc! sapt viitoare vreau sa fac friptura de iepure!! am sa-ti spun cum a iesit…!! ;)

    Post a Reply
  3. apropo de ciorba: eu fierbeam separat,sfecla intreaga cu tot cu pielita!! odata fiarta,o curatam,dadeam pe razatoare si o puneam in ciorba …lasam pe foc inca 5 min si gata!! si asa iesea rosie!!! :) dar azi am facut varianta ta !!!! Pup!!!

    Post a Reply
  4. asta e reteta mamei mele… pe ea am adoptat-o :) ma bucur ca-ti plac retetele! astept comentarii si la friptura de iepure (direct pe site, daca se poate – sa se vada ca-s bune :P )

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>