Friptura de porc cu legume

Am primit de la bunicii lui Bogdan o bucata de carne proaspata de porc, asa ca am bagat-o rapid la cuptor, sub forma de fripturica. Am savurat-o la serviciu impreuna cu colegii (de ziua mea) alaturi de un orez cu smantanica si ciuperci si deja celebrii castraveti ai mamei mele. Au fost foooooarte incantati! E in acelasi gen cu friptura frageda de vita!

Ingrediente (pentru o tava mare)

- 1 kg carne de porc

-10-12 rosii cherry

- 1 praz

- 1 ceapa rosie

- 1 ardei gras

- 2 catei de usturoi

- 1 pahar de vin rosu

- condimente: sare, piper, mustar boabe

- sos de rosii

Dupa ce am taiat carnita in bucati mai mici, am condimentat-o, am pus vinul si sosul de rosii si am lasat la frigider pana a doua zi. Cand am scos de la marinat, am pus in tava, am turnat sosul peste carnita si am pus legumele printre carnita si deasupra ei.

Se lasa la cuptor, pentru inceput cu o folie de aluminiu peste tava. La fiecare 10-15 minute am scos din cuptor si am stropit carnita cu sosul din tava, pentru a nu se usca si a se face mai frageda. In ultimele 15-20 de minute, am dat folia jos si am lasat sa se rumeneasca putin.

Se poate servi cu orice fel de garnitura si de salata. E atat de frageda ca nici nu ai nevoie de cutit pentru a felia carnita…se desprinde singurica.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>