Friptura frageda de vita

Dupa cum bine se stie… nicio zi fara carne pentru Bogdan. Asa ca de data asta, am facut o friptura frageda de vita, cu vinut si ceva legume… ce i-au dat o savoare deosebita.

Ingrediente:

- carne de vita (manzat)

- rosii cherry

- 1 morcov

- 1 ceapa rosie

- 2 catei de usturoi

- 1 praz

- condimente: sare, piper, boabe de mustar, tarhon

- 50 grame de vin rosu

- 50 grame de sos de rosii diluat intr-un pahar cu apa (eu am avut de casa, tare bun)

De obicei las carnea la macerat peste noapte, sa fiu sigura ca prinde gust bun. Am condimentat carnea cu sare, piper, boabele de mustar si tarhon si peste am adaugat sosul de rosii. Am acoperit si am dat la frigider peste noapte. Daca nu aveti timp sa lasati asa mult la macerat, tineti carnea in sosul acesta pana pregatiti legumele.

Se toaca legumele. Se aseaza carnea in tava, cu tot cu sosul in care a stat la macerat.

Printre feliile de carne se aseaza legumele, la fel si deasupra.

Peste se toarna vinul rosu, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu. Se lasa circa 20 de minute, dupa care se scoate si se ia cu lingura din sosul din tava si se toarna peste carnita. Se da din nou la cuptor, de aceasta data fara folia de aluminiu. Se scoate constant si se stropeste cu sos, pentru a nu se usca.

Se stinge focul si se lasa 5-10 minute (nu in cuptor!) sa se raceasca si apoi se serveste cu legume si cu orice garnitura va pofteste sufletul. Recunosc, am adaugat ceva mai mult vinut, dar a iesit asa de aromata!

Bun, Bun si iarasi Bun!

Sa aveti pofta!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

1 Comentariu

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>