Glazura alba (de post)

Rezumat
Denumire reteta
Glazura alba (de post)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 9 Review(s)

Glazura alba nu doar ca e de post, dar e si fara ulei sau margarina :P Si cum tot mestecam eu in ea, ma minunam ce culoare frumoasa poate sa aiba. Se face din doar 2 ingrediente si dureaza maxim 5 minute… asa ca nici nu avem ce povesi, ca indata-i gata :)

Ingrediente:

- zahar pudra

- zeama de portocale/lamaie sau chiar apa

Puneti zaharul pudra intr-un vas si adaugati cate putina zeama de portocale. Pentru inceput 1 lingura este de ajuns. Amestecati cateva minute si doar daca nu reusiti sa incorporati tot zaharul, mai adaugati putina zeama de portocale. Amestecati pana capata consistenta unei crema. Daca puneti glazura alba peste prajitura, nu trebuie sa curga! Daca e prea moale, mai adaugati zahar pudra.

zahar-pudra

Daca vreti totusi sa aiba efectul de curs pe marginile prajiturii, taiati prajitura in formele dorite si cu ajutorul linguritei puneti cate putina glazura alba peste fiecare bucata de prajitura, nivelati si trageti usor de glazura in jos, spre margini.

glazura-alba

Puteti sa folositi glazura alba peste checuri, prajituri, torturi.

Presarati deasupra cu coaja proaspata de portocale. Dati la rece pana se intareste.

crema-de-portocale


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>