Guguluf cu fistic

Mi-am cumparat forme de silicon de toate felurile, asa ca am trecut rapid la probarea lor. Ahhh… arata atat de bine tot ce pui in formele astea, si daca le faci cu dragoaste, sunt minunate si la gust. Cand am scos guguluful din cuptor aveam musafiri… l-am rasturnat pe platou si ne-am minunat si l-am admirat cateva minute bune pana sa trec la glazura de ciocolata :P

 

Ingrediente:

- 250 grame unt / margarina

- 300 grame zahar

- 4 oua

- 200 ml lapte

- 350 grame de faina

- 1 plic praf de copt

- 1-2 linguri cacao

- esenta vanilie / rom

- 100-150 grame de fistic

- 200 grame ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra

 

Glazura:

- 100 grame ciocolata alba

- 2 linguri de ulei

- 2 linguri de smantana

Se incinge cuptorul la foc mediu. Fiind forma de silicon…eu nu-i mai fac nimic, dar daca aveti forma clasica, ungeti bine cu unt/margarina si tapetati cu faina.

Se separa ouale. Se mixeaza bine untul (sau margarina) cu zaharul. Se adauga cate 1 galbenus si se amesteca pana la omogenizare. Ulterior se adauga laptele si esenta preferata si se mixeaza pana la omogenizare.

Se bat albusurile spuma tare si se adauga compozitiei de unt cu galbenusuri. Se amesteca usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute).

Se omogenizeaza tot prin miscari usoare. Se pune compozitia in forma de guguluf.

Lasati cateva linguri de compozitie pentru a o amesteca cu cacao. Se toarna in tava, iar deasupra se pune fisticul.

Se da la cuptor si se lasa in jur de 40 – 50 de minute. Trebuie sa prinda o culore aurie, insa cel mai bine faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.

Se scoate din cuptor si lasati sa stea 5 minute in forma, apoi scoateti guguluful si puneti la racit. Eu nu am avut rabdare prea multa, asa ca am trecut la prepararea glazurii doar dupa ce am terminat de admirat :D

Se pune la bain-marie ciocolata cu lapte impreuna cu 1 lingura de ulei si 1 de smantana. Puteti la fel de bine sa folositi cuptorul cu microunde, insa al meu e alergic la ciocolata (parca nu ar fi al meu :D ). Cand s-a topit ciocolata se toarna peste guguluf. Va jucati cum vreti… ori doar pe creste, ori peste tot guguluful… ori cum se nimereste…

Lasati sa se raceasca, ca sa puteti pune si ciocolata alba. Procedati la fel, puneti ciocolata alba, uleiul si smantana pe baie de aburi si amestecati continuu pana se topeste. Aveti mare grija pentru ca ciocolata alba e foarte pretentioasa, se poate taia rapid. Si daca am folosit primola si la inceput eram tare bucuroasa de contrast.. va asigur ca in cateva minute a disparut… Nu ma intrebati unde (si-a schimbat complet culoarea)! Dar faceti si voi diferenta :D

Oricum, cel mai important e ca a fost gustos si pufos!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>