Gulas de vita

Rezumat
Denumire reteta
Gulas de vita
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 2 Review(s)

Nu, nu e o mancare pe care sa o fii mancat prea des, insa tot timpul am crezut ca e greu de facut, in sensul ca dureaza cam mult (si cum stau cam prost la capitolul timp liber, am cam ezitat sa o fac). Mi s-a nazarit insa mie intr-o seara cand am ajuns de la serviciu sa incerc gulasul… si surprinzator, nu a durat chiar asa mult… a rezistat si Boghy :D

 

Ingrediente:

- 2 cepe mari

- carne de vita (eu am avut carne macra)

- 2 foi de fain

- boia de ardei dulce

- sare si piper

- chimen

- praz (optional)

- 2 rosii

- oregano si busuioc

- 3 catei de usturoi

- apa

- verdeturi – eu am pus doar 3 frunze de telina

Se ia oala de tuci (in cazul meu) se adauga putin ulei si pe pune la incins. Se toaca ceapa (eu o toc in felul urmator) si se caleste putin, in momentul in care incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga carnea, se lasa 1-2 minute, amestecand, dupa care se adauga apa cat sa le acopere.

Se pun condimetele: foile de dafin, boia de ardei dulce, sare, piper, chimen, oregano si busuioc si cateii de usturoi si se lasa la fert. Cand carnea este aproape fiarta se adauga prazul (mie imi place foarte mult prazul in mancare, si pentru ca l-am avut la indemna l-am folosit – si bine am facut, ca a dat un gust bun mancarii).

Se adauga rosiile date pe razatoare (fara coaja – daca nu reusiti sa le decojiti usor, sfucundati-le putin in apa fierbinte).

Se amesteca si se lasa la fiert inca 15 minute. Se adauga verdeata dupa preferinta si se stinge focul.

Se pune la racit si se serveste alaturi de o bere rece!

Pofta buna!

 

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>